PROGNOZA METEO. Un ciclon loveşte România. Harta interactivă

Acest contrast termic impresionant ar putea favoriza, la nivel local, și producerea unor furtuni severe, cu ploi torențiale, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.

PROGNOZA METEO. După un val de căldură deosebit de intens pentru această perioadă din an, vremea se va răcori de la mijlocul săptămânii și vor fi intervale cu ploi și furtuni, anunţă Meteo Radar.

Căldura va persista și în prima jumătate a săptămânii, iar maximele vor depăși din nou pragul de caniculă pe arii extinse.

Cele mai ridicate valori de temperatură se vor înregistra tot în regiunile vestice și nord-vestice ale țării.

Ulterior însă, avansul unui front atmosferic rece, asociat unui ciclon ce se va deplasa deasupra Peninsulei Scandinave, va determina o răcire destul de accentuată a vremii, mai ales în jumătatea nordică a țării.

Vezi și:  Petrică și Ela, câștigătorii Mireasa 4, sărbători la Maramureș! Imaginile publicate de cei doi

Conform modelărilor actuale, joi, 7 iulie, temperaturile maxime vor fi și cu 8 – 10 grade mai coborâte decât cele din ziua anterioară.

Acest contrast termic impresionant ar putea favoriza, la nivel local, și producerea unor furtuni severe, cu ploi torențiale, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.

Momentan, regiunile centrale și sudice ale țării par să aibă cele mai mari șanse pentru ploi mai însemnate cantitativ, dar este posibil ca situația să se schimbe până atunci.

Cel puțin o parte dintre modelele de prognoză indică precipitații moderate și în regiunile estice ale țării, care în prezent sunt puternic afectate de secetă.

Vezi și:  Doliu în muzica populară! A murit o mare doamnă a folclorului românesc

Totuși, după acest interval mai rece și cu șanse mai mare de precipitații, este de așteptat ca vremea să se încălzească din nou, fiind posibil un nou val de căldură spre mijlocul lunii.

De asemenea, puteți urmări evoluția temperaturilor și ploilor în următoarele minute, ore și zile pe harta radar meteo interactivă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *