La ce preț ar putea ajunge energia. Președintele Klaus Iohannis crede că scumpirea gazelor și energiei electrice nu se oprește aici

Miercuri, Klaus Iohannis a declarat faptul că din cauza crizei energetice, a fost cauzată scumpirea prețurilor la nivel mondial. Acest lucru ar fi rezultatul unui plan pus în practică de către Rusia. Situația nu va fi schimbată până când nu se obține independența față de petrolul și gaze naturale importate din Rusia.

Klaus Iohannis declară drept soluție pentru rezolvarea acestor probleme o acțiune comună a Comisiei Europene pentru achiziționarea de petrol și gaze.

Klaus Iohannis crede că prețul gazelor și energiei electrice va crește

„Criza energetică nu a fost urmare a războiului pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei, ci s-a întâmplat în prealabil războiului.Această criză energetică a fost minuțios pregătită de Rusia și pusă în practică. Din păcate, ea va continua. Trebuie să fim foarte conștienți că această dependență de gazul și petrolul rusesc trebuie să se schimbe, însă nu se poate de o săptămână pe alta”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în marja summitului NATO de la Madrid.”

Vezi și:  Medicii recunosc faptul că 50 ml ţuică sau palincă cu slănina şi ceapă întrec orice medicament

,,O bună parte din gaz și petrol vine «pe țeavă», cum se spune, iar aceste conducte nu pot fi înlocuite foarte repede. Avem o platformă comună creată de Comisia Europeană pentru achiziția de gaz. Același lucru se va întâmpla, probabil, și pentru achiziția de petrol, pentru a găsi surse alternative.Toată lumea lucrează la asta”, a adăugat Iohannis.

„Însă, și furnizorii sunt conștienți că aici este de făcut o afacere bănoasă. Rezultatul este că toate prețurile la nivel mondial au crescut și, așa cum arată lucruri, vor crește în continuare. Aceste lucruri ne vor afecta și ne vor afecta pe termen lung, până când găsim rute alternative, furnizori alternativi care vor duce la o stabilizare a prețului. Dacă vom ajunge ca prețul la energie să scadă, asta este o chestiune pe care o discută teoreticienii. În practică, din păcate, lucrurile sunt scumpe și vor rămâne scumpe”, a completat șeful statului.

Vezi și:  El este absolventul cu 10 pe linie care a făcut zilnic naveta, peste 40 de kilometri. Povestea impresionantă a unui elev de la țară


La ce preț ar putea ajunge energia în România

Potrivit ultimelor date din România, preţurile producţiei industriale au crescut cu 1,49% în mai 2022 faţă de aprilie şi cu 46,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Cele mai mari prețuri sunt în producţia şi distribuţia de energie electrică, gaze naturale, apă caldă, cu 135% faţă de anul precedent, urmat de industria extractivă cu 116% şi industria prelucrătoare cu 27,8%.

Petrolul şi gazele naturale au înregistrat cea mai mare parte a creşterilor, cu peste 200%. Acesta este un rezultat direct al crizei energetice globale.

preţul final facturat de către furnizorii de energie electrică va fi de:

Vezi și:  Primele declarații crunte ale lui Cătălin Bordea: „Cancerul a recidivat. Am probleme personale mari”. Dezvăluiri nefardate despre viața personală

Prețul la gaze de la 1 aprilie 2022 și până pe 31 martie 2023

preţul final facturat de către furnizorii de energie electrică va fi de:

  • maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar este mai mic sau egal cu 100 kWh
  • de maximum 0,8 lei/kWh, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar este cuprins între 100 kWh şi 300 kWh inclusiv
  • de maximum 1 leu/kWh, în cazul clienţilor noncasnici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *