Ministerul Apararii, ANUNT de ultima ora despre ordinul de mobilizare la razboi primit de romani acasa

Rezervistii romani primesc deja la domiciliu ordine la mobilizare sau razboi. Un astfel de ordin de mobilizare a primit si avocatul Aurel Moldovan, care a povestit, in direct la Antena 3, cat de socat a fost la vederea actului de mobilizare si ce a urmat.
„Am primit saptamana trecuta un ordin de restabilire a datelor personale privind stagiu militar. Astazi in schimb, am primit acest ordin de chemare sau mobilizare la razboi a tuturor rezervistilor.


Eu, cum sunt rezervist si sunt locotenent in rezerva, va dati seama ca am ramas socat, stiind ca ma duc cu un lucru si ma trezesc cu altceva.”, a povestit Aurel Moldovan.
Avocatul proaspat mobilizat a povestit ca i s-a cerut sa spuna ce numar poarta la pantofi, la chipiu, la talie, lucruri care duc „spre o suspiciune rezonabila ca ne pregatim de un razboi impotriva vointei noastre.”
Constantin Spinu, purtator de cuvant al MApN explicat, la Antena 3, de ce au fost trimise astfel de ordine de mobilizare la razboi.
„O singura precizare trebuie facuta. Trebuie sa se prezinte la cazarma doar in situatia decretarii sau instituirii starii de mobilizare de asediu sau de razboi. Astfel de documente au toti rezervistii care sunt prinsi in rezerva de mobilizare, rezerva operationala a Armatei Romaniei in statele de mobilizare ale unitatilor militare si le au atasate la livretul militar.
Probabil ca domnul avocat nu a fost pana acum prins in statul de organizare al unei unitati care isi completeaza efectivele la razboi. Chiar dumnealui a spus ca prima data a primit o convocare, sa-i spunem, un ordin de chemare la centrul militar, iar acolo i s-a inmanat acest ordin de mobilizare pentru care a semnat de primire.
El se activeaza doar in situatia in care se va declara starea de mobilizare sau starea de asediu sau stare de razboi, situatie in care este nevoie de mobilizare a armatei”, a declarat Spinu, in emisiunea Decisiv, moderata de Catalina Porumbel.
Rezervistii romani au inceput sa primeasca ordine pentru mobilizare in caz de razboi! Marturia socanta a avocatului Aurel Moldovan: „Este clar ca se pregateste ceva”
Rezervistii au inceput sa primeasca acasa ordine la mobilizare sau razboi. Documentele sunt semnate de comandantii centrelor militare din tara si prin acestea li se cere destinatarilor sa se prezinte in cel mult 8 ore la cazarmele militare.
Un astfel de ordin de mobilizare a primit si avocatul Aurel Moldovan, care a marturisit cat de socat a fost la vederea actului de mobilizare si ce a urmat.
„Am primit saptamana trecuta un ordin de restabilire a datelor personale privind stagiu militar. Astazi in schimb, am primit acest ordin de chemare sau mobilizare la razboi a tuturor rezervistilor.
Eu, cum sunt rezervist si sunt locotenent in rezerva, va dati seama ca am ramas socat, stiind ca ma duc cu un lucru si ma trezesc cu altceva.”, a povestit Aurel Moldovan.

Vezi și:  Calendar Ortodox 21 februarie 2023: Ce sărbătoare este azi? Rugăciunea sfântă care vindecă boli trupești și sufletești


Avocatul proaspat mobilizat a povestit ca i s-a cerut sa spuna ce numar poarta la pantofi, la chipiu, la talie, lucruri care duc „spre o suspiciune rezonabila ca ne pregatim de un razboi impotriva vointei noastre”…
Revoltat, avocatul Aurel Moldovan si-a clamat dreptul de a avea suspiciuni cu privire la ceea ce se intampla in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.
„Din moment ce se cheama si se mobilizeaza in vederea unui razboi, inseamna ca lucrurile sunt mult mai clare decat se spun pe micul ecran sau ar fi trebuit presedintele tarii, sa ne anunte cumva, sa stim si noi la ce ne asteptam.
Va dati seama ca sunt tineri care nu au facut armata. Cum poti sa ii iei la razboi in conditiile in care nu stiu sa tina o arma in mana?
(…) Este clar ca se pregateste ceva”, a mai spus Aurel Moldovan.

Vezi și:  Doliu pentru Minodora. Artista a suferit o pierdere imensă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *