De Ce Sânziana Buruiană Alăptează De 9 Ani: Ce Spun Medicii Pediatri

Sânziana Buruiană nu se mai oprește din alăptat: o poveste de dedicare și provocări

În vârstă de 40 de ani, Sânziana Buruiană, fosta asistentă de televiziune, continuă să-și alăpteze fetița cea mică, Antonia, în vârstă de 3 ani și jumătate. De-a lungul ultimilor nouă ani, alăptarea a fost o parte centrală a vieții sale, după ce timp de șase ani a făcut același lucru cu fata cea mare, Izabela. Acum, însă, Sânziana își dorește să încheie acest capitol din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

Devotament matern și provocări personale

„Nu mă opresc, le dau până vor dori ele să se oprească. Nu are ce să le cauzeze că stau amândouă bine cu imunitatea”, a declarat Sânziana Buruiană, subliniind importanța pe care o acordă sănătății fetițelor sale. Voluptuoasa blondă a mărturisit că are o viață extrem de agitată, cu multe lucruri de rezolvat, mai ales în ceea ce le privește pe fetițele sale.

În timp ce alăptarea a fost o prioritate pentru Sânziana, ajutându-le pe Izabela și Antonia să dobândească o imunitate puternică și sănătoasă, această practică se pare că a avut un impact asupra sănătății ei personale. Problemele de sănătate, în special durerile de spate și cele cervicale, au dus la o reevaluare a alegerilor sale. Deși a trecut atâta timp de când alăptează, sânii ei nu și-au pierdut farmecul și încă sunt într-o formă de zile mari.

Vezi și:  Rugăciunea care se spune azi către Sfinții Petru și Pavel. Aduce bunăstare în casă

Impactul asupra sănătății și dilemele unei mame devotate

„Încă o mai alăptez pe cea mică și mă amuză când mă întreabă lumea dacă o mai alăptez pe cea mică, iar eu glumesc cu ei și le zic că de asta este așa talentată, pentru că am alăptat-o pe cea mare foarte mult timp. Acum alăptarea a rămas doar pentru cea mică. Izabelei i-am întrerupt alăptarea în totalitate din momentul când a intrat la școală, însă pe cea mică o să fie destul de greu să o fac să renunțe, deși cred că este cazul, că am observat că am probleme cu cervicala și poziția incomodă în care stau de atâția ani. Cred că alăptatul acesta prelungit se simte asupra organismului meu”, a spus Sânziana Buruiană pentru click.ro.

Vezi și:  Este una dintre cele mai frumoase

Ce spun medicii pediatri

Academia Americană de Pediatrie (AAP) menționează faptul că mai multe studii și metaanalize au confirmat impactul pozitiv pe care alăptarea mai mult de 12 luni îl are asupra sănătății materne, inclusiv reducerea ratelor de diabet tip 2, hipertensiune, cancer de sân și ovarian. De asemenea, specialiștii au aflat ceea ce mamele care alăptau „prelungit” trăiesc aproape invariabil.

AAP și-a modificat recomandările, încurajând alăptarea până la doi ani sau peste, aliniindu-se astfel recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. „AAP sprijină continuarea alăptării, în paralel cu alimente complementare adecvate introduse la aproximativ 6 luni, atâta timp cât mama și copilul doresc, până la vârsta de doi ani sau peste. Aceste recomandări sunt congruente cu cele ale Organizației Mondiale a Sănătății”, se arată în luarea de poziție publicată în urmă cu câteva zile.

În ciuda beneficiilor dovedite pentru mamă și copil ale alăptării dincolo de un an, miturile pe această temă persistă. Este important ca mamele să fie informate corect și să ia decizii bazate pe date științifice și pe situația lor individuală.

Vezi și:  Dragoș Moștenescu, De „La Bloc” La BBC

Concluzie

Sânziana Buruiană continuă să-și alăpteze fetițele, în ciuda provocărilor personale, reflectând devotamentul ei față de sănătatea și bunăstarea copiilor săi. În același timp, ea ia în considerare sfaturile medicale și impactul asupra propriei sănătăți, într-o încercare de a găsi un echilibru între nevoile familiei și ale sale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *