Pensii 2022. Anunţ de ultimă oră de la Casa de Pensii. Milioane de români sunt vizaţi

Casa Naţională de Pensii Publice a făcut o serie de precizări referitoare la ajutorul social de 700 de lei, acordat pensionarilor cu venituri lunare sub 2000 lei şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legile actuale cu caracter special.

Doar românii cu pensia sub 2000 lei vor primi ajutorul social de 700 lei

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, ajutorul financiar reglementat prin OUG 74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, pensionarilor cu venituri lunare sub 2000 de lei. Sunt avute în vedere următoarele categorii de venituri:

pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii care se plătesc în luna iulie 2022;
venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

Vezi și:  Robotul care caută submarinul a ajuns pe fundul oceanului. Iată ce a găsit

venituri din indemnizaţia socială pentru pensionari;
venituri din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022;

Ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale. Acest sprijin financiar se suportă din bugetul de stat și nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nici nu este supus executării silite.

Atenție! În cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte. Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie 2022 sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

Vezi și:  Cristina Șișcanu, Revoltată De Salariul Cerut De O Menajeră Pentru A Veni O Dată Pe Săptămână În Casa Vedetei Pentru Curăţenie. “Cum E Posibil Aşa Ceva?”

În plus, la stabilirea plafonului de 2000 de lei nu se au în vedere eventualele sume care reprezintă drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie.

Menționăm faptul că ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite, domiciliate în România, nu şi oamenilor care au locul de şedere/reşedinţa în alte state.

Amintim faptul că, sâmbătă seară, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a explicat cum pot verifica oamenii dacă au primit ajutorul de 700 de lei.

Cum fi folosit ajutorul social de 700 de lei?
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a explicat modalitatea prin care pensionarii pot afla dacă au primit sprijinul de 700 de lei, de care vor beneficia începând de săptămâna viitoare.
„Cei care primesc pensia de la factorul poştal vor primi cuponul pe care va fi scrisă suma de 700 de lei separat pentru a fi uşor de identificat şi în acelaşi timp vor primi şi pensia. În ziua în care primesc pensia vor primi şi acest sprijin acordat de Guvern. Am gândit un mod cât mai simplu pentru a înţelege fiecare.

Vezi și:  Cum scapi de ciuperca unghiei cu bicarbonat de sodiu și sare

Acolo (pe talonul de pensie) e trecută suma de încasat. Cei care primesc în cont bancar sau pe card vor primi între datele şi 12 şi 14, aşa cum se întâmplă în fiecare lună. E vorba de 700 de lei acordat pentru un număr de 3,2 milioane de pensionari”, a declarat, sâmbătă seară, Marius Budăi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *