Concediile românilor, puse în pericol de valul 6 al pandemiei de coronavirus?

În această perioadă românii se bucură de concediile de vara, însă creșterea tot mai mare a numărului de noi cazuri de COVID-19 ar putea da totul peste cap.

Este perioada concediilor de vara, când toți românii au de gând să călătorească fie în țară, fie în afară pentru a-și petrece o vacanță reușită, însă numărul tot mai crescut al noilor infectări cu COVID-19 ar putea să schimbe dramatic întreagă situație.

Concediile românilor, puse în pericol de valul 6 al pandemiei de coronavirus? Autoritățile se gândesc să impună din nou restricții

În urmă cu circa patru luni, în țară noastră și în multe alte state din lume, au fost eliminate restricțiile împotriva răspândirii COVID-19, însă de câteva zile numărul noilor cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV2 a reînceput să crească exponențial, iar specialiștii susțin că ne aflăm în cel de-al șaselea val al pandemiei de COVID-19 în România.

Vezi și:  Mesajul De Adio Al Mihaelei, Tânăra De 24 De Ani Care S-A Aruncat În Gol De Pe Un Bloc Cu 15 Etaje. Rudele Și Colegii Sunt În Stare De Șoc: „E Prea Târziu Să-Ți Spun Cât Îmi Ești De Scumpă”

Motiv pentru care autoritățile iau în calcul luarea de noi măsuri de protecție și chiar impunerea de restricții pentru a împiedică răspândirea coronavirusului.

Ne aflăm în sezonul cald, când românii se pregătesc să plece în vacanță, fie în țară, fie în străinătate, se pare că există posibilitatea că planurile lor să fie afectate din cauza creșterii masive a numărului de noi cazuri de COVID-19.

În prezent în state precum, Italia, Spania, Grecia, Turcia, sau Bulgaria, dar și multe altele nu mau există restricții de circulație în ceea ce privește pandemia de COVID-19, însă nu este exclus că odată cu creșterea numărului de infectări în următoarea perioada autoritățile ar putea reintroduce măsuri de protecție și restricții.

Vezi și:  „Mi-a luat totul. Mi-a ucis copilul”. Mama fetiţei românce găsite moarte într-un sac de gunoi își strigă durerea. Criminalul, externat recent de la psihiatrie

Și agențiile de turism au precizat faptul că nu este exclusă această decizie de reintroducere a unor restricții dacă situația se va înrăutăți, astfel românii așteaptă cu sufletul la gură evoluția lucrurilor atât în țară noastră, cât și peste hotare.
Conform Antena 3, chiar începând de săptămâna viitoare autoritățile vor lua astfel de măsuri și vor anunță ce schimbări se vor produce în acest sens, mai ales că spitalele din București numărul pacienților infectați cu COVID-19 este din ce în ce mai mare.

„Este, într-adevăr, o perioadă în care numărul de cazuri crește și va crește, pentru că suntem și în vacanță, pentru că avem o mobilitate deosebită și este normal să ne bucurăm de aceste zile de vară. În spitale s-au luat astfel de măsuri pentru că toate secțiile să poată să primească pacienți, indiferent de ce boală suferă(…)

Vezi și:  Atac cu cuțitul în Gara de Nord din Paris. Mai multe persoane au fost rănite, agresorul „a fost neutralizat”

Numărul cazurilor grave este mic, incidența lor este mult mai mică decât în valul trecut, care a fost determinat de Delta și ulterior de Delta cu Omicron și în felul acesta nu ne așteptăm să avem un număr mare de cazuri grave”, a precizat medicul infecționist Carmen Dorobăț, potrivit spynews.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *