Moșii de Vară sau Sâmbăta Morților, ce au creștinii de făcut cât Cerurile mai sunt Deschise

Moșii de vară 2024 se sărbătoresc, pe 22 iunie, înainte de Duminica Rusaliilor și este o sărbătoare dedicată pomenirii morților.

Care sunt cele mai importante tradiții de Moșii de vară 2024

Cu ocazia moșilor de vară, bisericile oficiază Sfinte Liturghii, urmate de slujbe de pomenire a celor care au murit. Două dintre sâmbetele din calendarul ortodox sunt dedicate special pentru pomenirea generală a morților. Sâmbăta dinaintea Duminicii lăsatului sec de carne și sâmbăta dinainte Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt sau Sâmbata Rusaliilor.

PUBLICITATE

Moșii de vară 2024 sau Sâmbata Morților preced Rusaliile, care au loc la 50 de zile de la Paște, când se sărbătorește Pogorârea Sfântului Duh.

Vezi și:  RUGĂCIUNEA DE LUNI. DESCĂTUȘEAZĂ-ȚI SUFLETUL DE TOT CE A FOST ȘI ÎNCEPE SĂPTĂMÂNA CU LINIȘTE ȘI IUBIRE ÎN INIMĂ

Există și Moșii de Iarnă, care se prăznuiesc la începutul lunii martie. Pe 22 iunie se dă de pomană pentru sufletele celor morți. Pe vremuri, gospodinele dădeau de pomană în vase de lut speciale, pe care le țineau doar pentru această sărbătoare.

Tradiții de Moșii de vară 2024

PUBLICITATE

Se spune că începând cu Joia Mare din Săptămâna Patimilor și până la Rusalii, porțile cerului ale iadului sunt deschise.

Timp de 50 de zile, sufletele morților călătoresc libere în locurile unde s-au născut și au copilărit, dar și unde au murit. După cele 50 de zile, sufletele morților trebuie să se întoarcă în lumea de dincolo, iar pentru a face asta împăcate, rudele și familia trebuie să dea de pomană și să respecte tradiția moșilor de vară.

Vezi și:  Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale: Secretul unui gust senzațional

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *