Monica Pop trage un semnal de alarmă: „Treziți-vă români!” Este vorba despre pastilele cu iod

Monica Pop trage un semnal de alarmă cu privire la administrarea pastilelor cu iod. Renumitul medic spune că românii riscă boli grave dacă iau pastila cu iod fără să respecte indicațiile medicului.

Avertismentul său vine în condițiile în care, la impulsul Ministrului Sănătății, tot mai mulți români merg la farmacie să ceară comprimatele.

Monica Pop: Românii riscă boli grave dacă iau pastila cu iod fără să respecte indicațiile medicului
Medicul a reacționat printr-un mesaj pe Facebook, spunând că a aflat de la farmaciste că mulți români merg să ceară pastile de iod în plus, pentru că pe primele le-au luat deja.

Dacă este reală, situația este foarte gravă întrucât acele comprimate se iau doar în caz de accident produs la o instalație nucleară.

Vezi și:  Rugăciune către Maica Domnului care desface nodurile (necazurile)

Monica Pop a anunțat că mulți adulți au dat pastilele copiilor sau chiar bunicilor, iar asta fără să existe vreun risc de expunere la radiații nucleare.

„TREZITI-VĂ, ROMĀNI! Aflu de la mai multe doamne Farmaciste ca vin persoane sa mai ceară pastile de iod în plus,( desi primesc si indicatiile) pt ca pe primele le-au luat deja ; unele, ca le-au pierdut (?!)

altele, ca le-au luat copiii, altele că le-au dat chiar ele copiilor sa le ia!!! Sau părinților!!! Fara vreo expunere, bineînteles”, a scris Monica Pop pe Facebook.

Potrivit spuselor medicului, în caz de accident nuclear, pastilele nu vor mai avea niciun efect pe un organism deja modificat. Monica Pop trage un semnal de alarmă și le spune tuturor românilor să

Vezi și:  UN NOU MEMBRU ÎN FAMILIA CRISTEA – CLONDA. ANUNȚUL FĂCUT DE GABRIELA A STÂRNIT UN VAL DE ENTUZIASM ÎN RÂNDUL FANILOR

respecte indicațiile care vizează administrarea comprimatelor cu iod.

„Știți urmările??!!De ce nu respectati indicațiile?!Romāni, NU fiți iresponsabili! NU vă dati seama ce faceți?!Nu e destul de bolnavă natia asta?!

A fost si peste 2 ani oprită de la actul medical la care avea dreptul prin lege! Numai sa-si faca oamenii singuri rău mai lipsește!!! Iar dacă, Doamne ferește, va fi sa fie vreun accident nuclear, ce și cum mai luati atunci??!! Pe un organism deja modificat ??!!”, a mai spus Monica Pop.

Când se administrează pastilele cu iod

Pastilele de iodură de potasiu se administrează de către persoanele de până la 40 de ani, pentru a nu fi afectate în cazul unui atac nuclear în Ucraina.

Vezi și:  Ce a putut sa spune Liviu Varciu despre mama Andei Calin! Nu s-a putut abtine: “Ce-ai zis?”

Ministrul Sănătății a precizat că acestea nu se administrează ca tratament profilactic. Administrarea de comprimate sau pastile de iodură de potasiu trebuie făcută în cazul unei urgenţe doar la indicaţia autorităţilor.

Nu trebuie luate în niciun caz înainte în mod preventiv şi doar dacă există un astfel de anunţ public că aceste pastile ar trebui luate.

Potrivit lui Alexandru Rafila, dozajele se administrează în funcţie de fiecare grupă de vârstă.

La copiii nou-născuţi până la vârsta de o lună, 1/4 de comprimat, jumătate de comprimat la copiii cu vârsta de până la 3 ani.

Între 3 şi 12 ani – un comprimat, la copiii peste 12 ani şi adulţi – două comprimate. La fel femeile gravide sau cele care alăptează. .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *