Mihaela Bilic, despre pepenele roșu: „Vă poate afecta ficatul“

Vara a venit și o dată cu ea pepenii de la tarabe ne fac cu ochiul și cu… pofta. Mihaela Bilic, medic nutriționist, trage un semnal de alarmă și ne recomandă să mâncăm cu măsură, altfel o să ne doară „grăsimea de pe abdomen.
“ Printre altele, pepenele roșu, asemeni cireșelor sau strugurilor, are un conținut ridicat de fructoză care deși nu ne crește glicemia, se poate trasforma în grăsime pe ficat.
Mihaela Bilic: „Fructele se mănâncă cu măsură, dacă vreți să nu vă „doară“… grăsimea de pe burtă“
Pepenele roșu este un fruct ideal de vară, deoarece oferă hidratare și este revigorant. Dintre toate fructele pe care le cunoaștem, pepenele roșu conține cea mai mare cantitate de apă. Totuși, mâncat fără măsură, se poate transforma în rivalul ficatului nostru.

Vezi și:  Două zodii dau lovitura pe plan financiar la final de aprilie. Vor avea 3 luni uimitor de bune


Mihaela Bilic a postat un filmuleț pe contul său de Instagram în care ne vorbește despre fructul vedetă al sezonului cald.
„Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă, și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare.
Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta. Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare, ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime”, a avertizat Mihaela Bilic pe Instagram.
Nu vă speriați, Mihaela Bilic nu ne recomandă să mâncăm cu bucățica, ci cu felia!
„Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”, a afirmat medicul nutriționist.
De altfel, Mihaela Bilic a lăsat o trimitere către prezentarea dr. Robert Lustig pentru cei care vor să știe mai multe despre fructoză.
Ce efecte are pepenele roșu?

Vezi și:  Fostul Primar S-A Căsătorit Cu Nora Sa, După Ce I S-A Stins Fiul. Despre Cine Este Vorba…


hidratează și remineralizează, datorită conținutului ridicat de apă;
are rol antioxidant, datorită licopenului pe care-l conține;
este ideal pentru scăderea în greutate;
stimulează diureza.
Pepenele se consumă crud, pe stomacul gol, nicidecum după masă. Însă, dacă, de exemplu, ai prea mult pepene în frigider și nu mai ai poftă să-l consumi că atare, îți poți pregăti un smoothie din pepene adăugând și alte fructe ori condimente (căpșuni, zmeură, mentă, ghimbir) sau legume (spanac, castraveți etc.).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *