Eucaliptul Curcubeu: Cel Mai Frumos Copac Din Lume

Seria “Specia săptămânii” de pe One Earth își propune să aducă în atenție o specie comparativ mai puțin cunoscută în fiecare miercuri. Această serie își propune să scoată în evidență frumusețea, diversitatea și caracteristicile unice ale planetei noastre de acasă, Pământul.

Imaginați-vă că vă plimbați prin pădure când, dintr-o dată, dați peste câțiva eucalipti frumos colorați. Datorită aromei lor puternice, acești arbori sunt imediat recunoscuți, iar tu ai putea crede că ai dat peste o operă de artă.

Pe măsură ce coaja se dezlipesc de eucaliptul curcubeu (Eucalyptus deglupta), se poate vedea stratul interior luminos verde al copacului. Atunci când acest strat este lăsat să îmbătrânească și apoi este expus la aer, diverse culori vibrante apar în timp. Aceste culori includ roșii strălucitoare, portocalii, albastre, rozuri și purpurii.

Pe măsură ce sunt îndepărtate straturile diferite, sunt dezvăluite mai multe culori, iar secțiunile expuse încep să îmbătrânească. Rezultatul uimitor al acestei metode este o operă de artă care pare a fi un desen în scobitura făcut cu multe creioane colorate care au fost mai întâi acoperite cu creioane negre. Apoi creionul negru a fost șters pentru a dezvălui creioanele colorate multiple de dedesubt.

Eucaliptul curcubeu este singura specie de eucalipt indigenă în emisfera nordică. Este singurul eucalipt capabil să prospere într-un mediu de pădure tropicală și cele mai comune locuri pentru a-l găsi sunt în Indonezia, Noua Guinee și Filipine. În plus, prosperă în special în pădurile tropicale cu multă ploaie.

Vezi și:  Andrei Stefănescu se confruntă cu probleme grave de sănătate

Copacul poate crește la o înălțime uimitoare de 76 de metri (sau 250 de picioare) în mediu său natural. În Statele Unite, eucaliptul curcubeu poate fi găsit în Hawaii și în părțile sudice ale Californiei, Texasului și Floridei, singurele zone care nu experimentează îngheț. Pe continentul Statelor Unite, copacul crește la o înălțime maximă de doar 30 până la 38 de metri (100-125 de picioare).

Eucaliptul curcubeu, cunoscut și sub numele de gumă Mindanao sau gumă curcubeu, are o valoare comercială ridicată, chiar dacă substanța în sine este fără culoare. Aceasta se datorează faptului că straturile subțiri ale cojii eucaliptului curcubeu sunt o sursă excelentă de lemn de pulpă, care este componenta principală a hârtiei albe. Acestea pot crește până la trei picioare în înălțime în fiecare an și sunt natural rezistente la problemele cauzate de dăunători și boli. Din aceste motive, sunt specia aleasă pentru plantațiile de lemn de pulpă.

Vezi și:  Cât de frumoasă este fiica lui Leonard Doroftei. Vanessa ar putea defila oricând pe cele mai mari podiumuri ale lumii

Copacul are frunze perene care sunt ceva mai late și flori albe. Glandele produc un ulei cu un miros parfumat în frunze. Deși are un miros puternic, nu produce aproape la fel de mult ulei ca alte specii de eucalipt, care sunt mai cunoscute pentru utilizările lor medicinale. Nu contează, totuși, pentru că acest copac este atât de frumos!

De fiecare dată când văd un pasăre frumoasă, o floare sau un copac, sunt complet uimit și nu pot găsi cuvintele pentru a exprima cât sunt de impresionat de creația Cerului. Simt un tremur adânc în spiritul meu la aceasta.

Multe dintre locurile la care avem acces sunt uimitoare și pline de lucruri incredibile. Ce copac minunat de eucalipt curcubeu!

Vezi și:  Cutremur în zona seismică Vrancea în această dimineaţă. Unde s-a simţit

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *