Doi preoți s-au luat la bătaie cu o cruce – Imaginile au devenit imediat virale – Video

Doi preoți s-au luat la bătaie cu o cruce. Întregul incident a fost înregistrat de o cameră video.
Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a atacat un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Incidentul a avut loc în regiunea Vinița, din Ucraina.
Conflictul a început după ce preotul ucrainean l-a acuzat pe părintele rus că susținătorii patriarhului Kiril al Moscovei îi ajută pe ocupanții ruși, relatează hotnews.ro.


Biserica Ortodoxă Ucraineană, afiliată Moscovei, se va rupe de Rusia
În luna mai, Biserica Ortodoxă Ucraineană, afiliată Moscovei, a anunțat că se va rupe de Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina, declarând „independența sa deplină” față de autoritățile spirituale ruse.
„Nu suntem de acord cu Patriarhul Moscovit Kiril(…) în ceea ce privește războiul din Ucraina”, a explicat într-un comunicat de presă Biserica Ucraineană, la finalul consiliului consacrat „agresiunii” împotriva țării și care a pronunțat „deplină independență și autonomie a Bisericii Ortodoxe Ucrainene”.
De-a lungul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, susținut de biserica ortodoxă a Rusiei, Kirill a avut mai multe mesaje de elogiere a militarilor ruși.
”Amintiți-vă că măreția statului nostru și respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi fața forțelor noastre armate”, a îndemnat patriarhul Kirill, care la scurt timp după descoperirea atrocităților comise de armata rusă la Bucha, a declarat că soldații ruși „cu siguranță” nu ar putea face rău nimănui.
”Suntem o putere iubitoare de pace”, a mai spus el, recent.
Patriarhul Kiril, un vechi aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat despre războiul din Ucraina că este despre „o respingere fundamentală a presupuselor valori oferite astăzi de cei care pretind că au puterea mondială. Inițiativa a fost a doua schismă ortodoxă din Ucraina în câțiva ani.

Vezi și:  Sunt gemene identice si s-au casatorit cu gemeni identici. Nu doar atat! Au si ramas insarcinate in acelasi timp


O parte a Bisericii ucrainene se rupsese deja de Moscova în 2019 din cauza rolului Kremlinului în țară.
Situație dramatică, în continuare, în Ucraina
Ucraina se concentrează pe blocarea căilor de acces în orașul Herson, controlat în totalitate de trupele ruse. În schimb, armata rusă încearcă să slăbească apărarea capitalei Kiev.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *