De ce nu va avea slujbă de pomenire Ileana Stana Ionescu. Marea actriță s-a stins la 87 de ani

Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai iubite și respectate actrițe ale scenei românești, s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. Decesul său marchează sfârșitul unei cariere remarcabile în teatru și film, lăsând în urmă un gol imens în inimile celor care au admirat-o și au avut privilegiul de a o cunoaște.

Corpul neînsuflețit al Ilenei Stana Ionescu va fi incinerat

Trupul neînsuflețit al Ilenei Stana Ionescu a fost depus la Cimitirul Bellu Catolic, locul unde cei apropiați și fanii își pot lua rămas bun de la marea actriță. Conform unor surse apropiate familiei, corpul neînsuflețit al Ilenei Stana Ionescu va fi incinerat, o decizie care reflectă dorințele familiei și ale regretatei artiste.

Conform Bisericii Ortodoxe, marea actriță nu va avea o slujbă de pomenire. Biserica nu este de acord cu practica incinerării, considerând obiceiul unul păgân.

Pe 30 iunie, după ce a suferit două accidente vasculare cerebrale (AVC) care i-au afectat grav starea de sănătate, Ileana Stana Ionescu și-a găsit liniștea. Soțul său, Andrei Ionescu, cu care a împărțit peste șapte decenii de viață, a vorbit cu durere despre ultimele momente ale soției sale.

Vezi și:  Consumați orez pe stomacul gol – Îți iei “Adio!” de la durerile articulare, cervicale și lombare

Nu și-a luat adio de la mine. Săraca, nici nu mă mai recunoștea, a mărturisit Andrei Ionescu, conform celor de la Click!.

Ileana Stana Ionescu și-a dedicat întreaga viață teatrului și filmului, lăsând o amprentă de neșters asupra culturii românești. Cu cinci ani în urmă, marea actriță a decis să se retragă din activitatea profesională, alegând să petreacă mai mult timp alături de soțul său, Andrei Ionescu. Ultimii ani au fost marcați de afecțiuni de sănătate, dar și de momente de neuitat alături de partenerul ei de viață.

„Ileana mea a murit azi dimineață. Nu a fost deloc bine, în ultima vreme suferise niște comoții cerebrale.”, povestește Andrei Ionescu, conform sursei citate.

Omagiul public și detalii despre înmormântare

Reprezentanții Teatrului Național din București, unde Ileana Stana Ionescu a strălucit în peste 30 de piese de teatru, au anunțat detaliile ceremoniei de rămas bun. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic.

Vezi și:  Vârsta de pensionare a femeilor din România a crescut! Cât vor fi femeile ținute în câmpul muncii

„Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic.

Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale.”, au scris cei de la TNB pe Facebook.

Potrivit apropiaților, procesiunea se va desfășura cu onoruri militare, un gest de respect și recunoștință pentru contribuțiile remarcabile ale actriței la cultura românească.

Andrei Ionescu, acum în vârstă de 96 de ani, a rămas singur după pierderea partenerei sale de viață. Cei doi au fost un model de cuplu, rămânând împreună aproape șapte decenii. Relația lor a fost una deosebită, bazată pe înțelegere, respect și iubire reciprocă.

„Eu, vă spun sincer, cred că cel mai important, ca să ai o viață lungă, este să nu te superi, chiar dacă în jurul nostru sunt atâția care vor să ne facă viața amară.

E bine să fii înțelegător cu cei din jur, să îți vezi de viața ta, să nu ripostezi. Nimic pe lumea asta nu merită să îți strice buna-dispoziție.”

Vezi și:  De Ce Denis Dragus Nu A Avut Parintii Alaturi De El La Nunta. Cuvintele Tatalui Sunt Sfasietoare

Moștenirea artistică a Ilenei Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu va rămâne pentru totdeauna în amintirea publicului românesc ca o actriță de excepție, care a adus pe scenă personaje memorabile și a contribuit semnificativ la dezvoltarea teatrului și filmului în România. De-a lungul carierei sale, a demonstrat o versatilitate și un talent rar întâlnit, captând inimile spectatorilor cu fiecare rol interpretat.

Cariera sa impresionantă este marcată de numeroase distincții și premii, recunoașteri ale muncii sale asidue și ale talentului său inegalabil. În ciuda dificultăților și a provocărilor întâmpinate, Ileana Stana Ionescu a continuat să inspire generații de actori și să aducă bucurie în sufletele celor care au avut privilegiul de a o vedea pe scenă sau pe ecran.

Decizia de a incinera trupul neînsuflețit al Ilenei Stana Ionescu reflectă dorința de a păstra vie amintirea unei artiste care a dăruit atât de mult teatrului și filmului românesc. Ceremonia de la Cimitirul Bellu Catolic va fi un moment de reculegere și omagiu adus unei vieți trăite cu pasiune și dedicare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *