Cum Se Fierbe Corect Orezul. Ce Să Îi Pui Ca Să Iasă Perfect De Fiecare Dată

Cum se fierbe corect orezul. Secretul pe care îl știu doar gospodinele adevărate.

Orezul este un aliment de bază în bucătăria tradițională românească, nelipsit de pe mesele românilor în mod obișnuit, dar mai ales în zile de sărbătoare. Află cum se fierbe corect orezul și ce ingrediente poți adăuga ca să-ți iasă perfect.

Cum se fierbe corect orezul

Prin fierbere, orezul se poate transforma în cel mai bun pilaf sau într-un terci. Pentru a fierbe corect orezul este important să respectați proporțiile cât și temperaturile și timpul de fierbere. Află cum ce trebuie să faci astfel încât bobul să rămână întreg și alb.

Vezi și:  Oamenii vor trăi IADUL pe Pământ? Un călător în timp susţine că s-a întors din 2906. A povestit ce orori s-ar întâmpla în octombrie

Câtă apă se pune la o cană de orez. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Ai nevoie de orez, apă și sare. În primul rând trebuie să măsori cantitatea de orez folosind o cană.

Tot cu aceeași cană măsori și apa. Ține cont de faptul că orezul își dublează sau chiar triplează volumul atunci când îl fierbi, motiv pentru care trebuie să folosești un vas adânc.

Următorul pas este să clătești orezul cu apă rece de câteva ori și să-l amesteci apoi cu mână cantitatea de orez, astfel încât toate impuritățile să iasă la suprafață.

Lasă orezul timp de 10 minute în apa rece și apoi scurge orezul și aruncă apa. Următorul pas este să spui orez într-un vas și adaugă pentru fiecare cană de orez, două căni de apă, apoi îl pui la fiert fără a-l acoperi cu un capac.

Vezi și:  Discuția dintre o mamă și fiul ei, după o veste copleșitoare: „Tu vorbești serios”

Când apa începe să fiarbă, acoperă orezul cu un capac și redu focul la minim. Lasă orezul să fiarbă timp de zece minute fără să ridici capacul, apoi ia vasul de pe foc și lasă-l acoperit pentru 20 de minute. Asta e tot!

Trucul prin care păstrezi bobul de orez întreg
Ca să eviți un fiasco în bucătărie, și să-ți iasă după fiert, un bob de orez întreg și nu un terci, trebuie să ții cont de următorul truc: pune în apa în care îl fierbi o felie de lămâie, iar când orezul este aproape fiert, adaugă o cană de lapte.

Cum se fierbe corect orezul. Ce să îi pui ca să iasă perfect de fiecare dată

Vezi și:  Vești bune pentru români! Fiecare angajat primește 500 de lei la salariu

Tot în apa în care fierbi orezul poți pune o lingură de ulei de măsline, iar pentru culoare poți opta pentru câteva fire de șofran sau un pic de curcuma.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *