Cod galben de vreme rea în România: sunt așteptate intensificări ale vântului și averse torențiale

Țara noastră se află sunt o avertizare cod galben de vreme rea. În mai multe zone ale țării sunt așteptate intensificări ale vântului și averse torențiale.

Potrivit ANM, ploile torențiale sunt așteptate în partea de vest și de nord-vest a țării.

Meteorologii au anunțat și intensificări ale vântului.

Sunt așteptate intensificări ale vântului și averse torențiale

În partea de vest și de nord-vest a României sunt preconizate averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Acestea pot lua aspect de vijelie și izolat chiar căderi de grindină.

” Vorbim de averse torențiale, în consecință, cantități mai importante de apă, în mod deosebit în interval scurt de timp 20-25 și izolat peste 30-40l pe metrul pătrat, iar vântul va prezenta intensificări de scurtă durată, cu rafale de 50-60km/h.” , susține Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM.

Vezi și:  Păcatul presupune întotdeauna o plăcere aparentă, apare ca un trandafir care ascunde mulți ghimpi.

Averse sunt așteptate în sudul și sud-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte.

Cod galben de vreme instabilă în 14 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în 14 județe din țară.

Meteorologii anunță, între orele 12.00-23.00 în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50 – 60 km/h), vijelii şi grindină.

De asemenea, în intervalele menționate de timp se vor acumula 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Vezi și:  Ciolacu: Păcănelele în zona rurală nu au ce căuta. Vor fi organizate în afara oraşelor

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Vremea din ultimele zile a făcut mai multe pagube. În Capitală, mai mulți arbori au căzut peste mașini, iar în Banat, mai multe străzi au fost inundate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *