Cea mai bună rețetă de sarmale în foi de varză murată. Secretul bucătăriei tradiționale românești

Sarmalele cu frunză de varză murată sunt unul dintre cele mai gustoase preparate din România.

Acestea sunt un preparat dificil, dar extrem de gustos, pe care multe dintre gospodine îl construiește în mai multe feluri.

Cea mai bună rețetă de sarmale în foi de varză murată. Secretul bucătăriei tradiționale românești

Sarmalele în frunză de varză murată sunt preparate greu de făcut, dar la sfârșit rezultatul este unul delicios.

Pentru a prepara această mâncare trebuie să ai câteva ingrediente unice. Timpul de preparare este de 45 de minute.

Ingrediente Sarmale în foi de varză murată:

  • 1-2 verze murate
  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 ceasca orez (4-5 linguri)
  • 1-2 cepe medii
  • 200 g pastă de tomate
  • sare, piper, cimbru, foaie de dafin, boia dulce de ardei, piper boabe
  • 2-3 linguri ulei
Vezi și:  Cum au apărut surorile Gabor într-un restaurant de lux din Dubai. Monica, Ramona și Alina s-au reunit

Mod de preparare sarmale în foi de varză murată

Pentru început se desface varza în foi, se spală și se lasă la desărat și dezacrit. Ulterior, se toacă ceapa mărunt, se călește într-o tigaie încinsă în ulei, se adaugă orezul spălat foarte bine în apă, se scurge și se călește împreună cu ceapa timp de 1-2 minute.

Între timp, se adaugă 2-3 linguri pastă de tomate și se stinge totul cu ajutorul unui pahar de apă.

Se lasă să fiarbă descoperit până când orezul începe să se umfle, și sosul scade. Se lasă la răcit, apoi se amestecă bine cu carnea tocată, peste care se pune piper, sare, cimbru și boia dulce.

Vezi și:  Motivele pentru care bunicii noștri duceau un trai sănătos, fără boli și trăiau mai mult decât oamenii moderni de astăzi

După acest pas, se umple fiecare foaie de varză cu câte o linguriță de compoziție și se rulează ușor.

Varza tocată mărunt se amestecă foarte bine cu o lingură de ulei, cu restul de pastă de tomate și condimente.

După care se folosește o cratiță cu fundul gros, se așază stratul de varză tocată, se aranjează sarmalele în straturi, după care se lasă la mijloc un gol circular, pentru varza tocată.

Se adaugă 2-3 pahare de apă încălzită, se acoperă cratița cu un capac și se pune la fiert, la foc mic pentru doua ore. Roteste vasul din când în când, pentru a nu se arde. Completează cu apă atunci când lichidul se evaporă. După 2 ore, poți pune sarmalele la cuptor pentru încă o jumătate de oră sau o oră, pentru a se rumeni.

Vezi și:  Fenomene meteo extreme în Europa. Italia a fost lovită de o grindină uriașă

După ce s-au fiert, saramalele în frunză de varză murată se pun la cuptor să se rumenească frumos. La sfârșit acestea se pot servi cu smântână și mămăligă. Poftă bună!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *