Ce nu se face în săptămâna Floriilor. Este păcat mare.

A început Săptămâna Floriilor. Ce este complet interzis în următoarele zile

Am intrat în săptămâna Floriilor. Această perioadă este una dintre cele mai importante pentru creștini. Floriile la rândul lor sunt sărbătorite cu o săptămână înaintea Paștelui. Acestea semnifică Intratea Domnului în Ierusalim și sunt încărcate de numeroase tradiții și de obiceiuri.

Tradiții și obiceiuri în săptămâna Floriilor

Ce trebuie să facem în săptămâna floriilor? Unele activități trebuie făcute neapărat, în timp ce altele sunt complet interzise. Să începem în primul rând cu tradițiile și cu obiceiurile din săptămâna Floriilor urmate de la an la an. Acestea pot fi diferite în funcție de zone.

PUBLICITATE

În primul rând, înainte de Florii are loc ceremonialul numit Lăzărița. Ce este acesta și ce semnificație are? Fetele sunt nevoite să se îmbrace într-o rochie de mireasă și să colinde în fața caselor unde ajung să fie primite.

Vezi și:  Avertismentul medicului Alexandru Rafila. România va ajunge din nou la 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

La rândul lor, femeile au și ele de respectat anumite obiceiuri. Acestea trebuie să gătească plăcinte, iar mai apoi, acestea vor fi date de pomană săracilor. Această tradiție este legată de obiceiul pe care mama lui Lazăr îl avea pe vremea lui Iisus.

Astfel, este bine ca în săptămâna Floriilor să fim generoși și să dăm de pomană mâncare. De asemenea, să nu uităm să îi cinstim și pe cei adormiți. Indicat este că curățăm mormintele, să le stropim cu apă sfințită, sau să le împodobit cu crenguțe sfințite de salcie.

PUBLICITATE

Un alt obicei de care trebuie să țină cont fetele necăsătorite, care vor să își găsească sufletul pereche. Acestea trebuie să fiarbă busuioc în apă, la miezul nopții. Ulterior, ele trebuie să se spele pe cap cu această apă, iar cea rămasă se toarnă la rădăcina unui pom înflorit.

Vezi și:  A uimit o țară întreagă! Rețeta unui medic din Satu Mare i-a lăsat cu gura căscată pe toți! Farmaciștii au înghețat. Ce a scris doctorul

Ce nu se face în săptămâna Floriilor

Totul trebuie făcut însă până la venirea zorilor. Mai departe, o altă superstiție se va aplica. Este vorba despre cea legată de spălatul pe cap. În cazul în care nu știai, de Florii este complet interzis să faci acest lucru. În caz contrar, părul tău se va albi mult mai repede.

O altă interdicție în săptămâna Floriilor este legată plantarea pomilor. Aceștia nu trebuie să fie plantați înainte de Florii, adică în această duminică. Tradiția spune că aceștia nu vor da roade. Tocmai din acest motiv, se recomandă ca orice fel de copac să fie plantat în Săptămâna Luminată, la rândul ei încărcată de tradiții și de obiceiuri.

PUBLICITATE

Ce alte lucruri mai sunt interzise în săptămâna Floriilor? Este vorba despre urarea de ”La mulți ani”. Este bine știut faptul că nenumărați români își serbează ziua de nume de Florii. Pe de altă parte, nu este bine să le urăm ”La mulți ani” înainte de Florii.

Vezi și:  Horoscop 29 august 2023

Conform tradiției, este de rău augur să facem o urare înainte de aniversarea unei persoane. Se spune că persoana care își serbează ziua de nume nu va avea parte de o aniversare frumoasă și că va atrage necazurile asupra ei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *