Ce NU este bine să faci pe 8 iulie, de Sfântul Procopie!

Pe 8 iulie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Procopie, ziua fiind totodată plină de tradiții și obiceiuri care se păstrează din cele mai vechi timpuri. Această zi mai este cunoscută sub numele de Ziua Lupului sau Precupul.

Decapitați pentru că l-au iubit pe Hristos

Născut din tată creștin și mamă păgână, sfântul Procopie din Cezareea a fost unul dintre cei mai cunoscuți muceni ai lui Hristos. Istoria spune că după moartea tatălui său,  acestuia I s-a arătat semnul crucii și a auzit un glas care i-a spus: Eu sunt Iisus cel răstignit, fiul lui Dumnezeu. Având mare dragoste de Dumnezeu, acesta nu a vrut să aducă jertfă idolilor, așa cum i-a impus mama sa și, drept urmare, aceasta l-a dat pe mâna asupritorilor.

Vezi și:  Cine este sotia lui Serghei Mizil. Cora are 60 de ani, dar nu ii dai mai mult de 40. Ce meserie are intrece orice imaginatie

Chinuit și aruncat în lăcaș păgân, acesta a surpat statuile idolilor, iar în acel moment atât mama sa cât și cei prezenți au trecut la credința creștină. După porunca împăratului însă, toți au fost supuși la chinuri îngrozitoare, apoi decapitați.

PUBLICITATE

Apără recoltele și casele de fulgere

Potrivit tradiției, sfântul Procopie veghează asupra semănăturilor și apără recoltele și casele de fulgere, grindină și trăsnete.

Se spune că tot sfântul Procopie poate face câmpul să rodească iar grindina o transformă în picături de apă.

Cine nu respectă ziua sfântului, va avea parte de arșiță și i se vor usca cerealele și va luat pe sus de vântul puternic. De asemenea, se crede că persoanei care lucrează în această zi îi vor fi furați pruncii de lup.

Vezi și:  Motivul straniu pentru care o concurentă a fost eliminată de la Românii au Talent! Andra Măruţă n-a vrut-o la Pro TV

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *