Ce a răspuns Klaus Iohannis, întrebat dacă ar accepta postul de secretar general al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă ar accepta o

eventuală propunere de preluare a funcției de secretar general al NATO, atunci când se va termnina mandatul lui Jens Stoltenberg.

”Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua-o foarte serios și aș face o declarație publică” – a răspuns șeful statului.

La insistențele jurnalistului, care a vrut să afle dacă a avut deja o discuție cu liderii NATO pe acest subiect, președintele a precizat: ”Cred că v-am răspuns exhaustiv”.

La începutul lunii februarie, potrivit News.ro, preşedintele Klaus Iohannis a fost menţionat de agenția DPA printre posibilii candidaţi la funcţia de secretar general al NATO, care va rămâne vacantă după încheierea mandatului lui Jens Stoltenberg.

Vezi și:  Cine este logodnica lui Virgil Ianțu. Femeia îi este alături de 15 ani și i-a dăruit o fetiță, deși nu s-au căsătorit: “Ar însemna să-l mințim pe Dumnezeu”

Fostul premier britanic Theresa May, premierul olandez Mark Rutte, premierul eston Kaja Kallas

, fostul comisar UE pentru politică externă Federica Mogherini şi preşedintele român Klaus Iohannis au fost evocaţi drept posibili candidaţi pentru şefia NATO, a mai notat DPA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *