Bilanțul negru al cutremurului devastator din Turcia și Siria continuă să crească. Sunt peste 9.500 de morți, dar cifrele se actualizează de la o oră la alta.

De două zile, oamenii care locuiesc în sud-estul Turciei și nordul Siriei trăiesc un calvar. Timpul e crucial. Cu fiecare minut care trece, probabilitatea de a găsi oameni în viață scade. Dar, salvatorii continuă să lucreaze din greu. 

Turcia a ridicat numărul oficial de morți la 7.108 de persoane. Astfel, numărul total de decese a ajuns la 9.578, în Siria fiind 2.470 de morți.

Un băiat pe nume Haroun a fost salvat de sub o clădire prăbușită în Jinderis, Siria. În timpul operațiunii, salvatorii îl încurajau pe băiat: „Hai, Haroun” și „Ești un erou”, în timp ce l-au scos de sub dărâmături.

 

Un total de 59.971 de salvatori lucrează în zonă, dintre care 3.200 provin din 65 de ţări, a precizat AFAD într-un comunicat citat de Anadolu.

Vezi și:  Miere și scorțișoară – un amestec care vindecă 15 boli: Efectul este lăudat chiar de medici, salvați bine această rețetă!

Vicepreşedintele Fuat Oktay a declarat că un total de 380.500 de persoane afectate au fost adăpostite în cămine ale Ministerului Educaţiei Naţionale şi ale Ministerului Tineretului şi Sportului.AGERPRES/(AS – editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *