Vladimir Putin, un nou atac la adresa Occidentului. „Au pierdut deja războiul cu noi”

Președintele Vladimir Putin a rostit joi un discurs furibund în fața deputaților ruși din Duma de Stat, atacând din nou Occidentul, pe care îl acuză că a pornit războiul din Ucraina și că încearcă să învingă Moscova pe câmpul de luptă. „Ce poți să spui, lasă-i să încerce”, a spus el.
Președintele rus Vladimir Putin a avertizat joi că Rusia abia și-a început acțiunea militară în Ucraina și a provocat țările occidentale care susțin Kievul să încerce să învingă Rusia pe câmpul de luptă.

Cu cât războiul se prelungește, a susținut Putin, cu atât va fi mai greu pentru cealaltă parte să negocieze, potrivit BBC News.

Putin amenință: Rusia nu a început încă serios războiul
În discursul din Duma de Stat de la Moscova, Putin a acuzat țările occidentale că au alimentat ostilitățile, spunând că „Occidentul vrea să lupte cu noi până la ultimul ucrainean”.

El a vorbit despre o tragedie pentru poporul ucrainean, dar a adăugat:
„Se pare că ei se îndreaptă în această direcție”. Putin a avertizat că toată lumea ar trebui să înțeleagă că Rusia „în general nu a început nimic serios încă”.
În Ucraina, forțele lui Putin și-au continuat împingerea lentă în regiunea estică Donețk, unde o lovitură cu rachete a provocat cel puțin un civil mort joi.Rusia și-a îndreptat atenția către Donețk după ce a capturat ultimul oraș din regiunea vecină Lugansk- care, împreună cu Donețk, formează Donbasul.

Putin nu respinge negocierile de pace

În discursul său din 7 iulie, Putin a acuzat că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei nu au reușit să-și atingă obiectivul de „a semăna diviziune și lupte în societatea noastră și a demoraliza poporul nostru”.
Liderul de la Kremlin a adăugat că „încercările Occidentului colectiv de a impune versiunea sa a ordinii globale sunt sortite eșecului”. Dar Putin s-a referit și la posibilitatea unor negocieri, spunând: „Nu respingem discuțiile de pace. Dar cei care le resping trebuie să știe că, cu cât se merge mai departe, cu atât le va fi mai greu să negocieze cu noi”.
Vezi și:  Ce spune Bianca Drăgușanu despre Victor Slav, la 8 ani de la divorț: "Dacă ai o bilă neagră la mine..."

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *