Video. AquaDom, cel mai mare acvariu cilindric din lume, a explodat. Hotelul și străzile din jur, inundate

AquaDom din Berlin, cel mai mare acvariu cilindric din lume, s-a spart și a explodat. Apa scursă a inundat hotelul în care era amplasat, dar și străzile din jur.

Incident grav în Capitala Germaniei. Cel mai mare acvariu cilindric din lume, amplasat în incinta unui hotel din Berlin, a explodat.

AquaDom din Berlin, cel mai mare acvariu cilindric din lume, a explodat. Pagube materiale uriașe

Din primele informații, o alarmă automată de incendiu a hotelului s-a declanșat la ora locală 5.43. Acvariul cilindric AquaDom, cu o înălțime de 14 metri, s-a spart.

Toată apa acvariului imens, peste un milion de litri, s-a revărsat în hotel. Cantități masive au ajuns și pe străzile din apropiere, provocând inundații temporare.

Vezi și:  Doi mosnegi uitati de vreme…

În interiorul acvariului se aflau peste 100 de specii diferite de pești. În total, 1.500 de pești exotici au ajuns pe holurile hotelului și pe străzi.

Impactul survenit după spargerea și explozia acvariului a fost atât de mare încât mai multe piese de mobilier din hotel au fost duse în stradă.

Poliția anunță că presiunea exploziei a făcut ca ferestrele să se spargă și ușile să fie împinse afară. Cantități importante de moloz au ajuns pe străzi.

În urma evenimentului de vineri, două persoane au fost rănite de la cioburile de sticlă sărite din acvariu, notează BBC. Autoritățile au decis să închidă strada pe care se află hotelul.

Vezi și:  Lovitură pentru George Simion. L-a refuzat! Răsturnare de situație fix înainte de nuntă

Reprezentanții poliției din Berlin mai spun că pagubele sunt ”incredibile”. Toți cei cazați în hotelul unde se afla acvariul au fost evacuați și mutați în altă locație.

AquaDom a intrat în Cartea Recordurilor, în 2003, ca cel mai mare acvariu cilindric din lume

AquaDom a fost inaugurat în decembrie 2003. Tot atunci a fost numit, de reprezentanții Guinness Book, drept cel mai mare acvariu cilindric din lume.

Acvariul a fost modernizat în 2020. Acesta avea la interior un lift cu pereți transparenți, construit special pentru vizitatori. O parte dintre camerele hotelului aveau vedere la acvariu.

Costurile ridicării AquaDom se ridică la 12,8 milioane de euro. Site-ul oficial al atracției turistice a emis un comunicat în care anunță că locația a fost închisă temporar și a cerut vizitatorilor să-și reprogrameze biletele.

Vezi și:  Este trist, dar adevărat – Femeile bune la suflet nu sunt apreciate cu adevărat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *