Vestea zilei de la Nicolae Ciucă! Ce îi avertizează pe români: “Oamenii nu trebuie să primească facturi duble!”

În ultima perioadă, toate prețurile au crescut la noi în țară, indiferent despre ce sector vorbim. Premierul Nicolae Ciucă i-a avertizat pe români în ceea ce privește facturile la electricitate, care la unii au ajuns în ultimele luni cu valori exagerat de mari.


Nicolae Ciucă, despre reducerea prețului la energie
Nicolae Ciucă a vorbit despre facturile la energie, care în ultima vreme le dau bătăi de cap oamenilor.
Premierul a explicat că prețul a fost stabilit pe baza unei ordonanțe de urgență, motiv pentru care românii nu ar trebui să plătească sume exorbitante, ci unele apropiate de cele obișnuite.
În cazul în care observăm că avem prea mult de plătit la curent, trebuie să sesizăm furnizorul, pentru că ceva nu este în regulă.
S-a produs o eroare, care trebuie remediată de urgență. Prețurile au crescut în ultima vreme, dar nu s-au dublat.
„Oamenii nu trebuie să primească facturi duble, pentru că nu s-a schimbat nimic în conținutul ordonanței de urgență care stabilește clar prețul care e plătit de consumatorul casnic, ca de altfel și de consumatorii economici.
Ca atare, acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă s-a întâmplat, e absolut o greșeală și ea trebuie verificată”, a spus Ciucă.

Vezi și:  Pensii mai mari pentru românii cu mai puțin de 15 ani lucrați


Premierul a mai explicat și că la ANRE și la ministerele care decontează compensarea prețurilor la energie și gaze au ajuns deja facturile pentru perioada noiembrie-martie, dar este nevoie si de cele din luna aprilie, care vor fi calculate după noua formulă, pentru a putea fi luate măsuri suplimentare. Acestea, însă, nu ii vor afecta deloc pe români.
Cat despre o reducerea prețului, premierul spune că nu se poate vorbi despre așa ceva acum.
Nicolae Ciucă a mărturisit că alege să fie sincer cu românii și le-a mărturisit că România nu-și permite o compensare mai mare de atât în ceea ce privește energia electrică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *