Un turist a fotografiat momentul în care Roxana Donisan este atacată de rechin. Trupul româncei este adus vineri în ţară

„Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură (…) El a alertat autoritățile”, spune tatăl femeii atacate de rechin în Egipt.
Roxana Donisan, femeia din Suceava ucisă de un rechin în timpul vacanței în Echipt, va fi adusă în țară vineri, 8 iulie. Demersurile de repatriere au început, potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Externe citate de Romania TV.

Familia din țară a fost contactată telefonic de consulul României din Egipt.

Procedura depinde, însă, de autoritățile egiptene, care au deschis o anchetă penală după accident, astfel că trupul neînsuflețit al româncei va fi adus în România după ce procurorul de caz va da undă verde, au mai explicat sursele menționate.
Roxana Donisan, angajată la Direcția de Finanțe Suceava, își cumpărase un sejur mai lung în Egipt, destinație pe care o îndrăgea.
Femeia lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care se cazase, au declarat surse din stațiunea de la Marea Roșie, unde a fost ucisă de rechin, iar duminică a fost descoperit corpul ei, la 600 de metri de al unei austriece sfâșiată și ea de rechin.
Părinții Roxanei Donisan, Rodica și Gheorghe, împietriți de durere, spun că le-a sărit inima din piept de la prima știre despre atacul unui rechin asupra unei turiste românce în stațiunea egipteană Hurghada, știind că și fiica lor se afla în vacanță acolo.
Mama ei povestește că Roxana era îndrăgostită de această stațiune, era pentru a treia oară acolo, după ce a găsit o ofertă de ultim moment, cu ultimul loc liber în avion.

De data asta și-a luat două sejururi, ca să aibă timp suficient să se bucure de mare și vacanță.

„Îi plăcea foarte mult în Egipt, la Hurghada. Înainte de pandemie a făcut filmări cu delfini, scufundări… Azi (luni – n.r.) trebuia să se întoarcă și duminică s-a dus să înoate. Când am văzut la televizor știrea cu rechinul mi-a sărit inima din loc.
Am rugat-o pe o vecină care are un telefon performant să-i trimită un mesaj. N-a mai răspuns. Emilia, vecina, m-a liniștit, că probabil nu a luat telefonul la plajă, că nu merge internetul… ce să nu meargă… Joi am vorbit ultima dată cu ea… Duminică s-a dus la ultimul înot și s-a dus la moarte”, spune mama Roxanei.
Vezi și:  Pomul care face roșii se cultivă și în România. Produce zeci de mii de tomate și trăiește până la 7 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *