Tragedia din Bulgaria. În ce stare se află răniții – Moartea i-a ocolit pe pasagerii maşinii lovite de autocar.

Tragedia a avut loc în toiul nopţii. În autocarul condus, prin rotaţie, de doi şoferi turci se aflau 26 de pasageri, majoritatea români. Se întorceau din Turcia când a avut loc nenorocirea.
Au plecat din Istanbul, pe ruta Edirne – Veliko Târnovo – Ruse – Bucureşti, un traseu de 700 de kilometri. Nu mai aveau mult până acasă. Ceasul rău a bătut la 1.30 dimineaţa.


Accidentul a avut loc în regiunea Veliko Târnovo, între două sate. Şoferul ar fi adormit la volan, chiar aici pe această porţiune de drum care se află în apropiere de satul Cuţâna, potrivit presei bulgare.
Autocarul a izbit prima dată o maşină care era parcată şi din care pasagerii coborâseră cu câteva momente înainte. iar mai apoi s-a înfipt în acel copac de pe marginea drumului.
Patru oameni, dintre care trei români, n-au mai avut nicio şansă de salvare. Alte nouă persoane au fost rănite.
Andreea Petrescu, reporter Observator: Impactul a fost atât de puternic încât, aici, locul accidentului este în continuare împânzit de bucăţi din autocar, dar şi de bagaje ale călătorilor. Mai mult, câteva elemente de caroserie sunt agăţate la trei patru metri în copacul de care s-a izbit.
Cinci dintre turiştii români au fost aduşi în ţară, la spitalul Floreasca din Capitală, cu elicopterele Departamentului pentru Situații de Urgență. Patru elicoptere din Craiova, Constanța, Galați și București au adus răniţii acasă, pentru tratament. Doi dintre ei sunt în stare gravă.

Vezi și:  România în topul ţărilor cu cea mai mare creştere economică din UE – date Eurostat


“Ieri, cei 5 răniți au fost transportați aici, la Spitalul Floreasca. A fost nevoie de 4 elicoptere pentru a face acest transport, pentru că da, pacienții erau în stare gravă, mulți dintre ei au suferit politraumatism și a fost de nevoie de intervenția medicilor de urgență.
Patru elicoptere SMURD au făcut mai multe transporturi, pentru că, da, unul dintre ele, cel din Capitală, a fost nevoit să facă două transporturi. Primul pacient a fost o femeie, iar cel de-al doilea un bărbat.
În acest moment, cei 5 se află în grija medicilor, iar aceștia luptă să le salveze viața. Sunt stabili în ceea ce privește starea lor de sănătate”, a transmis reporterul Antena 3 Mara Maer.
Sunt și pacienți care au rămas în Bulgaria, care au parte acolo de îngrijiri medicale din partea medicilor.

Vezi și:  Unde este Dumnezeu, toate lucrurile se liniştesc şi devin favorabile pentru interiorul nostru


Accidentul a avut loc ieri dimineață, în jurul orei 1:30 de minute. Autocarul a lovit o mașină oprită pe partea stânga carosabilului. Se pare că ar fi ratat un viraj, iar în momentul acela a fost aruncat pur și simplu într-un copac.
Trei români și-au pierdut viața în urma acestui accident deosebit de grav. În ceea ce privește starea pacienților care au reușit să fie salvați, aceștia sunt în stare stabilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *