Tradiții în a doua zi de Crăciun. Soborul Maicii Domnului

Tradiții în a doua zi de Crăciun. Soborul Maicii Domnului. În ziua a doua de Crăciun, la 26 decembrie, Biserica o prăznuiește pe cea care a dat naștere lui Hristos Dumnezeu, pe Maica Domnului.

Tradiții în a doua zi de Crăciun. Soborul Maicii Domnului

Soborul sau Adunarea Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu reprezintă adunarea credincioșilor în cinstea Maicii Domnului. Conform regulii după care a doua zi după marile praznice se fac epomeniarea acelor persoane sfinte care au contribuit la eveniment.

De aceea, în această zi este prăznuită Fecioara Maria, cea care l-a născut pe Cel care a adus mântuirea lumii. Soborul Macii Domnului a devenit model de sărbătoare și pentru alți sfinți precum Soborul Sfinților Ioachim și Ana, Soborul Sfântului Ioan Botezătorul sau Soborul Sfinților Arhangheli.

Vezi și:  Dr. Virginia Faur ne da o reteta naturista. Cum se prepara antibioticul saracului

Ce nu trebuie să faci în a doua zi de Crăciun

În această zi nu trebuie să lucrezi, nu trebuie să faci curat. Cei care muncesc pe 26 decembrie nu vor mai avea nicio zi liberă pentru tot restul anului. De asemeneam oamenii se duc cu colacul la nasi. Când ajung la casa nașului, finul sărută mâna nașei și de trei ori se îmbrățișează cu nașul. E interzisă bârfa și înjuratul .

Astăzi este pomenit și Sfântul Cuvios Nicodim cel Sfințit de la Tismana Sfântul Nicodim era de neam macedo-român, născut la Prilep, în sudul Serbiei, în anul 1320, fiind înrudit cu familia despotului Lazăr și a domnului Țării Românești, Nicolae Alexandru Basarab.

Vezi și:  Inmoaie o bucata de paine in otet, iar apoi pune-o pe degetul mare de la picior. Iata care ar putea fi rezultatele

Ajuns în vârstă, Sfântul Nicodim a încredințat grija celor două mănăstiri, Vodița și Tismana, ucenicului său, ieromonahul Agaton, iar el s-a retras la o viață mai aspră în peștera de deasupra mănăstirii. Sfântul Nicodim s-a mutat la ceruri la o vârstă înaintată, în ziua de 26 decembrie a anului 1406 Pe 27 decembrie este Sfantul Stefan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *