Sfânta Nina, protectoarea femeilor. Orice necaz ai avea, roagă-te Sfântei, iar ea îţi va arăta rezolvarea!

Sfânta Nina, protectoarea femeilor. Orice necaz ai avea, roagă-te Sfântei, iar ea îţi va arăta rezolvarea!

Sfânta Nina este este considerată protectoarea femeilor. Recunoscută pentru calmitatea și înțelepciunea de care dădea dovadă, mulți credincioși îi ascultau rugăciunile.

Sfânta Nina s-a născut la sfârșitul secolului al III-lea în Capadocia, unde locuiau mulți georgieni. Era rudă apropiată a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, fiind chiar verișoara acestuia.

PUBLICITATE

Se spune că Nina a început să se roage Fecioarei Născătoare de Dumnezeu să o învrednicească să se închine sfântului veșmânt. În urma acestor rugăciuni, Maica Domnului i s-a arătat în vis, i-a pus în mână o cruce pentru a o apăra de vrășmași și i-a poruncit să meargă în Georgia să predice Evanghelia și să găsească “Cămașa lui Hristos”.

Vezi și:  Marina Voica a ajuns piele și os! La 87 de ani, cântărește numai 39 de kilograme: abia a putut să țină în mână trofeul primit la Mamaia

Când s-a trezit, Sfânta Nina a văzut că ținea în mână, cu adevărat, acea cruce. Cu ajutorul acestei Sfinte Cruci, Sfânta Nina a predicat Evanghelia. Această cruce se află în prezent în Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Sion.

Sfânta Nina, Cea întocmai cu Apostolii, și-a dedicat viața încreștinării poporului Georgian, motiv pentru care a fost numită luminătoarea Georgiei.

PUBLICITATE

Rugăciunea către Sfânta Nina:

„O, atotlăudată și preaminunată Nina, cea întocmai cu Apostolii, mare podoabă a Bisericii dreptmăritoare și laudă cinstită a poporului ivirean, cea care întreaga țară georgiană cu învățătura dumnezeiască a Evangheliei ai luminat;

Cu faptele apostolești ai învins vrăjmașul mântuirii noastre, cu munca și rugăciunile ai sădit aici grădina lui Hristos, care a dat roade multe.

Vezi și:  A trăit ani la rând cu o umflatură uriașă pe spate, dar și-a făcut până la urmă curaj să meargă la medic să vadă ce e acolo. Când i-a făcut prima incizie, doctorul nu s-a putut abține: „Doamne, zici că este…” – Video:

Prăznuind sfântă amintirea ta, ne înfățișăm cinstitului tău chip și cu evlavie sărutăm atotlăudatul dar dat ție de Maica Domnului – Crucea de minuni făcătoare, pe care ai înfășurat-o cu părul tău prețios, și te rugăm cu umilință ca pe o veșnică ocrotitoare a noastră:

PUBLICITATE

De toate relele și scârbele păzește-ne, pe dușmanii Bisericii Sfinte a lui Hristos și pe potrivnicii evlaviei înțelepțește-i, turma ta ocrotește-o și roagă-L pe Atotbunul Dumnezeu și Mântuitorul nostru, în fața Căruia te afli,

pace țării noastre să dăruiască, oamenilor viață îndelungată și spor în tot lucrul bun și mijlocește pentru noi să ne primească în Împărăția Sa cerească, unde toți sfinții laudă Preasfânt numele Lui, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Vezi și:  Morcov, lămâie și miere – Vă scapă de gripă, vă vindecă tusea și vă va curăța plămânii de flegmă. Pregătiți-o astfel

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *