Ingrediente:
GOGONELE – 3 kg.
Ardei gras – 3 buc.
Ardei iute – 2 buc.
Usturoi – 2 capete.
Marar – 1 legatura
Patrunjel – 1 legatura
Leustean – 1 legatura
Ulei – o jumatate de pahar (un pahar= 250 ml)
Otet 9% – o jumatate de pahar
Zahar – o jumatate de pahar
Sare – 3 linguri
Mod de preparare:
Spalam rosiile si le taiem in patru.
Taiem ardeii iuti si pe cei grasi.
Dam usturoiul printr-o presa sau il tocam marunt.
Tocam mararul, leusteanul si patrunjelul si le adaugam la restul legumelor.
Adaugati zahar, sare, ulei si otet si amestecati.
Dupa ce ati amestecat, puneti o fargurie mai mere desupra si peste ea puneti un bidon de apa sau ceva greu.
Lasati sa stea peste noapte la loc racoros si apoi puneti in borcane si depozitati.
Pestru siguranta le puteti steriliza cateva minute in apa clocotita.
–––––––––––––––––––––––––
Sanda Marin va propune pentru astazi o reteta deosebita, una pe care nu aveti cum sa nu o reluati, dupa ce ati incercat-o o data! De ce? Toti prietenii vottri vor mai cere o portie de SALATA DE VINETE!
Ingrediente:
8 vinete medii
160 ml ulei, preferabil de floarea soarelui
2 cepe mici galbene sau rosii
frunze de patrunjel pentru decor
rosii – de folosit la decorarea salatei
sare
piper negru
Mod de preparare:
Vinetele se spala si se sterg de apa cu un prosop din bumbac. Se pun apoi la copt. Pentru copt puteti sa folositi fie o tabla subtire de fier pusa direct pe ochiul de la aragaz, fie la cuptor.
La cuptor se pun intr-o tava si se coc in aproximativ 1 ora si 25 minute, la o temperatura de 150 grade. Dupa primele 30-35 minute, se deschide cuptorul si se intorc pe cealalta parte.
ATENTIE : Sa nu uitati sa le intepati cu o furculita inainte de a le pune la cuptor.
In caz contrar veti avea de spalat cuptorul. E o greseala pe care o fac toate gospodinele, sa omita acest detaliu!