Românul de 25 de ani dispărut în Grecia, fiul primarului din Amărăştii de Jos, a fost găsit mort de autoritățile elene.

Românul de 25 de ani dispărut în Lefkada, fiul primarului din localitatea doljeană Amărăştii de Jos, a fost găsit mort de autoritățile elene.
Radu Dinu, în vârstă de 25 de ani, a fost căutat timp de cinci zile de către echipajele de salvare în Marea Egee, însă abia acum au reușit să găsească trupul neînsuflețit al tânărului. Din nefericire, vestea e extrem de tristă atât pentru familie, cât și pentru prieteni.


Fiul primarului din Amărăştii de Jos, Dolj, plecase împreună cu prietenii într-o vacanță în Grecia, mai exact în Lefkada. Era în prima lui zi de concediu când s-a întâmplat tragedia. Au mers pe o plajă neamenajată ca să se bucure de apă.
Tânărul le-a spus amicilor săi că merge să facă o baie în mare. La un moment dat, a simţit că nu mai are putere şi a început să strige după ajutor. Unul dintre prieteni a încercat să-l salveze, dar nu a reuşit.
„Marea era extrem de agitată, au sărit în apă şi câţiva turişti, dar au renunţat repede pentru că le-a fost frică”, a povestit unul dintre prieteni.
Tânărul nu a mai ieșit la suprafață. Prietenii au alertat autoritățile elene ca să le salveze prietenul. Salvamarii au intervenit de urgență pentru găsirea tânărului român.
La scurt timp, au intervenit și o navă și două șalupe ale Gărzii de Coastă. Au început căutările de duminică și le-au căutat și în următoarele zile, însă Radu este încă de negăsit.

Vezi și:  Anunț de ultimă oră! Pământul va fi lovit de o furtună solară chiar astăzi


„Era prima lui zi de vacanţă. Suntem distruşi. Sperăm într-o minune. Era un băiat extraordinar, respectuos şi vesel. Iubea sportul, participa la competiţii, avea mulţi prieteni. Nu ne vine să credem…”, a declarat o prietenă de familie.
Familia lui Radu a ajuns în Grecia de câteva zile și a început să-l caute cu o barcă gonflabilă. De asemenea, salvamarii au început căutările de duminică. La scurt timp, au intervenit și o navă și două șalupe ale Gărzii de Coastă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *