ROMANIA Alexandru Rafila despre noul val de Covid: “Creșterea va continua”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit că numărul cazurilor de infectare cu Sars Cov 2

s-a dublat față de săptămâna trecută și continuă să crească în mod alert.

Această creștere ar mai putea dura încă 4-5 săptămâni de acum înainte.

Alexandru Rafila, declarații de ultima oră în contextul creșterii cazurilor de Covid

Având în vedere această creștere alertă, ministerul Sănătății a decis să reia informarea zilnică cu privire la noile cazuri de Covid. În momentul de față în spitale sunt internate 1.410 persoane, care ocupă 5,84% din numărul de paturi din planul de reziliență. La ATI sunt internate 86 de persoane, din care 68 sunt nevaccinate. Au fost înregistrate 33 de decese.

Vezi și:  Organizația Mondială A Sănătății Cere Reintroducerea Restricțiilor. Pandemia De COVID-19 Începe Să Pună, Din Nou, Stăpânire Pe Țări

În ultima săptămână infectările cu coronavius s-au dublat și gradul de pozitivare a testelor a ajuns la 12%.
“În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărul de cazuri. E un trend așteptat. Opinia noastră e că această creștere va mai dura 4-5 săptămâni. Gradul de pozitivare a testelor a ajuns la 12%”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a mai declarat că persoanele care prezintă simptome de Covid se pot testa la medicul de familie sau pot solicita ambulanța. Dacă rezultatul este pozitiv, pacientul intră în izolare la domiciliu și ține legătura cu medicul de familie. În cazurile mai grave, persoana infectată trebuie să meargă de urgență la spital.

Vezi și:  Vremea se răcește semnificativ în România! ANM a actualizat prognoza meteo

Ministrul a precizat că sunt persoane care se testează singure și nu declară acest lucru. El le-a recomandat acestora să se izoleze acasă măcar 5 zile.

Este bine de știut că testarea poate fi efectuată atât la medicii de familie, cât și la spitale, clinici sau chiar farmacii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *