Ii pui de la finalul verii sau din toamna si te bucuri de castraveti murati in saramura toata iarna! Uite cat de usor este sa pui castraveti la murat, fara sa se inmoaie si in asa fel incat sa se pastreze bine peste iarna.
INGREDIENTE
castraveti cornichon
hrean
boabe de mustar
boabe de piper
boabe de ienibahar
catei de usturoi
crengute de visin
seminte de marar
otet (cca 250 ml/8 L apa)
apa
sare (1 lingura la 1 L de apa)
- Spala castravetii si pune-i intr-un borcan mare de muraturi, fara a-i aseza intr-un mod anume.
Sub borcan asaza 4 furculite, cu manerul catre borcan, pentru a preveni craparea recipientului.
Opareste-i cu o solutie de apa cu sare (1 lingura de sare de muraturi la 1 litru de apa). Pune celofan pe “gura” borcanului si leaga-l. - Cand saramura din borcan s-a racit, scurge-o inapoi in oala in care ai fiert-o initial si mai da-o o data in clocot.
In rastimp aseaza castavetii vertical in borcane de 3 L, punand si hrean (impiedica inmuierea castravetilor), boabe de mustar, boabe de piper, boabe enibahar si catei de usturoi. - Deasupra aseaza crengute de visin, pentru a tine castavetii in saramura, si semintele de marar.
- In saramura clocotita adauga o cana (cca 250 ml) de otet la fiecare 8 L de lichid, apoi opareste
castavetii din nou cu aceasta saramura, avand borcanul asezat la fel, deasupra a 4 furculite/linguri/cutite metalice. - Leaga borcanele la gura, asteapta pana cand castravetii se racesc complet, apoi muta-i la pastrare pentru iarna.