Raed Arafat, despre posibila demitere: „Dacă deranjează şeful DSU, o soluţie poate fi schimbarea şefului, nu să strici sistemul”

Secretarul de Stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a comentat vineri informaţia conform căreia ar fi propus testarea
PCR a tuturor oamenilor care vor intra în România, dar, în urma unei discuţii în contradictoriu cu ministrul Sănătăţii
Alexandru Rafila, măsura nu a fost aprobată.


Raed Arafat spune că nu a existat nicio discuţie în contradictoriu în şedinţa de guvern,
cu atât mai puţin o ceartă cu ministrul Sănătăţii, iar măsura propusă a rămas în analiză mai aprofundată, urmând ca o decizie să fie luată săptămâna viitoare.
„Nu stiu cine a zis. In primul rand, atributiile DSU sunt stabilite prin lege, nu se baga peste Ministerul Sanatatii. Stabilirea tratamentelor, masurilor, toate astea se fac impreuna cu INSP si cu Ministerul Sanatatii. DSU face proiectul, se discuta in CNSU, unde ministrul Sanatatii este membru si o poate bloca oricand.
DSU nu este un om, este o entitate foarte consistenta, cu trei directii, si exista un sef al DSU, dar asta nu inseamna ca el face totul.
Astazi ce a fost, e simplu. A iesit o stire ca Arafat a mers la guvern si a cerut testare PCR la intrarea in tara.
Propunerea a venit de la INSP, e adevarat ca eu am citit in sedinta, dar am spus de unde provine. Nu a provenit aceasta idee din capul lui Arafat. Nici nu am intrat in aceasta tema.

Vezi și:  Vezi dieta Monicai Anghel, cu care poti pana la 20 de kilograme in doar 5-6 luni


Ne-am consultat, am facut proiectul, am mers cu el la Guvern si acolo s-a decis ca implementarea unei astfel de masuri implica foarte multe aspecte, asa ca a ramas ca va fi reluat si trebuie sa se vina cu mai multe solutii concrete.
Normal ca ministrul Rafila stia de acest proiect de hotarare, orice ministru caruia ii propun un astfel de proiect stie dinainte.
Din moment ce a venit de la INSP, normal ca era cunoscuta aceasta propunere. Am trimis proiectul doamnei doctor Pistol, la Ministerul Sanatatii, la Ministerul de Interne si la domnul premier Ciuca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *