Peste 11.200 de morți în Turcia și Siria, Erdogan a ajuns în zonele distruse. Un nou cutremur a zguduit Turcia la prânz

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 11.200 de morți și, pe măsură ce trece timpul, este de așteptat să crească. 6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă. Continuă căutările și misiunile de salvare contracronometru.

Peste 13 milioane de oameni sunt afectați în Turcia, într-o zonă care se întinde pe aproximativ 450 km de la est la vest și pe 300 km de la nord la sud. Autoritățile au declarat stare de calamitate în 10 provincii, pentru trei luni, și susțin că sinistrații vor fi cazați în hotelurile din Antalya. Până vor ajunge acolo, oamenii se luptă să supraviețuiască iernii.

Vezi și:  Zelenski a anunțat că viața normală va reveni în Ucraina: ”Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei”

Corturi umanitare au fost instalate pentru cei care nu mai au case. Rămași doar cu hainele de pe ei, oamenii au aprins focuri și spun că au mâncat pentru prima dată după două zile. Iarna și drumurile distruse îngreunează sosirea ajutorului de care au nevoie. Miercuri la prânz, un nou cutremur cu magnitudine 4,5 s-a resimțit în Turcia.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/doua-zile-n-am-mancat-stam-pe-strazi-si-inghetam-aproape-8-000-de-morti-in-turcia-si-siria-6-000-de-cladiri-prabusite-2243831

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *