Probabil ca te intrebi care este numele plantei secrete. Ei bine, raspunsul este simplu – e vorba despre sanatosul usturoi!
Putem spune cu usurinta ca usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta. Multe persoane din lumea intreaga folosesc usturoiul crud ca remediu traditional pentru a controla tensiunea, nivelul ridicat al colesterolului, afectiunile coronare de la nivelul cordului, atacul de inima, circulatia redusa a sangelui din cauza arterelor inguste si arteroscleroza.
Multiple studii diferite au confirmat ca alicinul, compusul activ din usturoi, foloseste acelasi mecanism ca medicamentele pentru tensiune, numiti inhibitori ACE, ca sa micsoreze tensiunea. Se crede ca usturoiul previne crearea angiotensinei II, un hormon ce ajuta vasele de sange sa se relaxeze. Asa cum spuneam, usturoiul este extrem de folositor si eficient in controlarea colesterolului LDL.
In lista de mai jos iti vom prezenta o mica parte din afectiunile care pot fi prevenite de usturoi, gratie proprietatilor sale antifungice si anticanceroase:
– Infectii cu Citomegalovirus
– Infectia Helicobacter Pylori
– Candida
– Afte
– Aflatoxicoza asociata cu micotoxina
– Rezistenta la Meticilin Staphylococcus Aureus (RMSA)
– Infectii virale (Herpes Simplex 1 si 2, stomatita aftoasa si veziculara, rinovirus uman de tip 2 )
– Infectia cu Streptococ de Grupa B
– Infectia Klebsiella
– HIV-1
– Pseudomonas Aerigonosima
– Tuberculoza microbacteriala
– Infectia cu Clostridium
Cum sa folosesti aceasta leguma uimitoare si extrem de sanatoasa pentru a trata infectiile fungice – trebuie sa consumi cel putin 5 catei de usturoi pe zi. Nu uita ca trebuie sa il pisezi inainte de a-l consuma.
De obicei, un usturoi are 10-12 graunti. Trebuie sa stii ca e foarte important ca dupa ce zdrobesti usturoiul sa il lasi sa mai stea 15 minute descoperit. Acest lucru e necesar deoarece usturoiul elibereaza o enzima – alicinul, care produce aceste proprietati antifungice si anticanceroase.
Unele persoane consuma usturoi crud, iar altora le place gatit. Eu ma incadrez in categoria celor care prefera usturoiul crud. Exista diferite feluri de asezonare a mancarurilor cu usturoi. Il poti adauga in sandwich-urile tale preferate, la carne sau in salate. Se recomanda evitarea unor suplimente artificiale de usturoi, caci asa cum arata expertii medicali, acestea nu au aceleasi efecte benefice asupra organismului.
Conform cunoscutei baze de date medicale MEDLINE, oferita de BNM (Biblioteca Nationala de Medicina), expertii estimeaza existenta a mai mult de 4245 de studii abstracte despre usturoi.
In timpul cercetarilor efectuate, am cautat in toate informatiile oferite si am descoperit ca usturoiul este un ingredient extrem de important in prevenirea si tratarea a peste 150 de afectiuni. Si facem referire la boli ca diabetul sau cancerul, infectii ale arterelor, afectiuni ale ADN-ului cauzate de otravirea cu mercur.
Alti experti au aratat ca usturoiul are puternice beneficii asupra sanatatii si este un ingredient extrem de folositor in ceea ce priveste 167 de afectiuni sau simptome. Este evident ca, cea mai mare parte a cercetarilor a aratat ca rolul usturoiului e esential in prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare si a cancerului.
Asa cum stim, aceste doua boli sunt cauze primare ale mortalitatii in tari cu venituri ridicate. Aceste remedii naturale (ca usturoiul) nu sunt scumpe, sunt testate, sigure si gustoase.
Oamenii zilelor noastre incep sa constientizeze beneficiile sale si evita contactul cu medicul, care le va prescrie intotdeauna tratament medicamentos, indiferent de situatie.
Ei bine, oameni buni, cred ca totul tine de fiecare dintre voi! Sunt alegerile voastre, caci sunteti raspunzatori de sanatatea voastra. Puteti sa acceptati acest lucru si va folositi de ingredientele si legumele oferite de natura ca sa va imbunatatiti si protejati sanatatea in general.