Nelu Tătaru face anunțul: „Masca de protecție ar putea deveni obligatorie!”. Când se vor introduce noile restricţii?

Nelu Tătaru a declarat că masca de protecție ar putea deveni, din nou, obligatorie. Noile restricții ar putea fi introduse curând.

Oficialii din Ministerul Sănătății au declarat că, luni, au fost înregistrate în jur de 4000 de noi cazuri COVID-19.

Un număr așa de mare nu a mai fost anunțat din martie. Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății a spus că masca de protecție ar putea deveni, din nou, obligatorie.

4.000 de cazuri COVID-19 au fost raportate în doar 24 de ore. Au trecut câteva luni de când autoritățile nu au mai anunțat un număr așa de mare.

Cazurile COVID-19 cresc semnificativ
În contextul îmbolnăvirilor de COVID-19 pe bandă rulantă, masca de protecție ar putea deveni, din nou, obligatorie, în România. Anunțul a fost făcut chiar de Nelu Tătaru.

Vezi și:  Doliu în sportul românesc. A murit o legendă de la Dinamo

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.044 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 792 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, atransmis ministerul.
Când ar putea fi reintroduse restricțiile?

„În câteva țări din Europa s-a reintrodus masca de protecție în spațiile închise sau în transport în comun. Daca evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură. Neavând acum un cadru legal, stare de alertă, nu putem face acum acest lucru.

Nu putem obliga pe nimeni să poarte o mască. Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem un contact care poate duce la aceste infecții. Nu avem încă o transmitere comunitară și sper să nu avem, dar ține doar de noi”, a precizat Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, scrie romaniatv.net.

Vezi și:  Macrou cu lămâie în sos de roșii la cuptor.Salvează această rețetă,este o delicatesă.

Tătaru a declarat că deși numărul persoanelor infectate cu Covid-19 este în creștere, nu se poate vorbi încă despre un val șase.
„Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem și un contact care poate duce la aceste infecții, dar trebuie să recunoaștem la fel că nu mai putem juca cu aceleași arme cu care jucam acum doi ani, să spunem.

Avem o activitate intensă, sunt lunile de vară, dar în același timp, cred că ar trebui ca niște obiceiuri să ne fi rămas în minte de acum doi ani sau de acum un an.

Vezi și:  Horoscop 1-15 august 2022, cu Cristina Demetrescu. Conjunctură nefavorabilă pentru mai multe zodii

De aceea, spuneam și vorbeam și cu niște colegi de-ai mei de aici din spital, dacă în acești doi ani am învățat măcar câteva lucruri elementare, să ne spălăm pe mâini și când acuzăm niște semne respiratorii, să purtăm noi o mască, ca să nu-i forțăm pe ceilalți să poarte o mască, să evităm locurile aglomerate sau să fim în acele locuri aglomerate cu o mască, cred că sunt niște măsuri minime, care ar putea să ne facă să trecem ca peste o boală strict respiratorie și nu într-un context masiv pandemic”., a mai precizat acesta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *