Luciana a născut un bebeluș macrosom, prin cezariană. Medicilor nu le-a venit să creadă: Femeia era la menopauză!

Luciana Brandt, în vârstă de 41 de ani, nu s-ar fi așteptat niciodată să fie din nou însărcinată după ce a născut cinci copii, timp de peste două decenii.

Medicii i-au spus că a început menopauza devreme – și că nu mai avea multe ovule pentru a concepe un copil. Și totuși, Brandt a născut marți o fiică care cântărește peste kilograme, a raportat Jam Press.

”Sunt foarte fericită, dar nu mi-am imaginat niciodată că va cântări peste cinci kilograme!”, povestește Luciana, mamă a șase copii.

”Super bebelușul” Maria Vitória Brandt, care s-a născut la 40 de săptămâni, ar măsura 50 de centimetri lungime și a venit pe lume prin cezariană.

Vezi și:  Mesajul tulburător al unei bătrâne – „Să se găsească, maică, un conducător care să ne aducă acasă copiii…”

Proaspăta mămică a fost externată joi de la Spitalul Maicé, din municipalitatea Caçador, statul Santa Catarina, din Brazilia, conform Jam Press, citat de nypost.com.

Spitalul a distribuit imagini cu nou-născutul împreună cu un mesaj emoționant pentru familia ei. ”Spitalul Maicé dorește sănătate și fericire micuței Maria Vitória și familiei ei și să primească multe binecuvântări”, a spus un purtător de cuvânt al spitalului.

Ce înseamnă bebeluș macrosom

Greutatea pe care o are un bebeluș la naștere, precum și felul în care această evoluează încă din primele luni de viață, reprezintă un aspect important al evaluării stării de sănătate a copilului. Cu cât un copil are o greutate mai mare la naștere, cu atât e considerat mai sănătos.

Vezi și:  Cum să faci must la tine acasă. Rețeta folosită de bunici

Însă, dacă un bebeluș este prea greu… atunci poate indica faptul că micuțul suferă de macrosomie.

Cei mai mulți nou-născuți cântăresc, în medie, 3,4 kg. Bebelușii cu greutate de peste 4,5 kg la naștere sunt rari și sunt considerați macrosomici, termen care desemnează o depășire a dimensiunilor normale.

Greutatea de după naștere poate indica prezența macrosomiei. Cele mai recente statistici, din 2005 încoace, arată că în Anglia, în jur de 1,7% dintre nou-născuți au peste 4,5 kg la naștere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *