Ghana confirmă primele cazuri de virus Marburg, o boală infecţioasă din aceeaşi familie cu virusul care provoacă Ebola

Ghana a confirmat primele două cazuri de virusul mortal Marburg, o boală infecţioasă care face

parte din aceeaşi familie cu virusul care provoacă Ebola, relatează BBC, scrie News.ro.

Ambii pacienţi ar fi murit recent în spitalul din regiunea sudică Ashanti. Testele lor au fost pozitive la începutul acestei luni, iar acum verificate de un laborator din Senegal.
Autorităţile sanitare locale spun că 98 de persoane sunt plasate în prezent în carantină, fiind cazuri de contact suspectate.

Nu există încă un tratament pentru Marburg, dar medicii spun că apa şi tratarea simptomelor specifice îmbunătăţesc şansele de supravieţuire ale pacientului.

Virusul se transmite oamenilor de la liliecii de fructe şi se răspândeşte prin transmiterea fluidelor corporale. Este o boală severă, adesea fatală, cu simptome care includ dureri de cap, febră, dureri musculare, vărsături cu sânge şi sângerare.
Oficialii avertizează oamenii să stea departe de peşteri şi să gătească bine toate produsele din carne înainte de a le consuma.

Vezi și:  Horoscop 1-15 august 2022, cu Cristina Demetrescu. Conjunctură nefavorabilă pentru mai multe zodii

În Africa, au fost raportate focare anterioare şi cazuri sporadice în Angola, Republica Democrată Congo, Kenya, Africa de Sud şi Uganda, potrivit OMS. Primul focar Marburg a avut loc în Germania în 1967, când şapte persoane au murit.

Virusul a ucis peste 200 de persoane în Angola în 2005, cel mai grav focar înregistrat vreodată, conform OMS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *