Este doliu în lumea culturală din România. A murit la doar 36 de ani

Este doliu în lumea culturală din România. Una din cele mai importante legături dintre România și Franța, directoarea unui institut important din Cluj Napoca, s-a stins din viață.
Este doliu în lumea culturală din România
Ioana Costaș, directoarea Institutului Francez din Cluj Napoca, s-a stins din viață la doar 36 de ani. Familia și prietenii apropiați ai femeii sunt devastați de urere.


Familia Ioanei a scris un mesaj dureros, în mediul online, despre dispariția fulgerătoare a acesteia. Femeia suferea de o boală nemiloasă, care a răpus-o.
Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru a o salva. Înmormântarea va avea loc în comuna Bedeciu, la 30 de kilometri distanță de municipiul Cluj Napoca, iar priveghiul va avea loc pe 1 august.
„A fost odată ca niciodată, o prea frumoasă fată. O prea frumoasă soție și mamă. Cu adâncă durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a celei ce a fost Olivia Ioana Costaș (născută Bota), la vârsta de doar 36 de ani.
Cuvintele sunt de prisos acum, pentru a descrie ceea ce a însemnat ea pentru toți cei care au cunoscut-o, dar cu siguranță v-a marcat într-un sens pozitiv.
Slujba de priveghere va avea loc luni, 1 august, ora 19.00, la casa părintească din localitatea Bedeciu (str. Principală, nr.143, comuna Mănăstireni, jud. Cluj).
Înmormântarea va avea loc marți, 2 august, începând cu ora 12.30 la casa părintească din Bedeciu. Familia veșnic îndoliată”, este mesajul transmis de familia Ioanei, potrivit cluj24.ro.
Cine era Ioana Costaș
Ioana Costaș a început activitatea la Institutul Francez în 2013. Aceasta a adus multe îmbunătățiri acestui centru cultural.

Vezi și:  Fostul preot Daniel Balaş, despre reîncarnare. Adevărul pe care Biserica îl ţine ascuns de secole: „Dacă negi reîncarnarea, crezi într-un Dumnezeu extrem de nedrept”


Cu un doctorat în literatura franceză obținut la Sorbona, Ioana s-a implicat în cooperarea universitară, iar în anul 2019 a preluat postul de director delegat al Institutului Francez din Cluj.
Femeia a organizat foarte multe evenimente culturale precum „Apropiați spargem zidurile” sau ateliere dedicate artiștilor români și francezi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *