Ea e tânăra ucisă de urs la Jepii Mici din Bucegi! Maria Diana avea doar 19 ani

O adevărată tragedie a avut loc ieri, 9 iulie, pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. O tânără de numai 19 ani a fost atacată și ucisă de către un urs. Fata și iubitul ei au fost surprinși de către animalul sălbatic chiar pe potecă. Ursul a atacat-o pe tânără, iar apoi a târât-o într-o prăpastie. Cine este cea care a căzut pradă animalului sălbatic?

Tragediea petrecută în zona turistică Jepii Mici a avut loc în data de 9 iulie. O tânără de 19 ani a fost atacată de un urs pe un traseu montan din apropierea stațiunii Bușteni, judeţul Prahova. Ulterior, fata a fost găsită moartă, iar autoritățile au decis ca animalul sălbatic să fie împușcat.

Tânără ucisă de urs pe traseul Jepii Mici din Bucegi se numește Maria Diana și avea doar 19 ani. Aceasta era din Iași, însă de ceva timp locuia cu viză de flotant în București. Ieri, fata se afla pe traseul turistic împreună cu iubitul ei atunci când animalul sălbatic i-a atacat chiar pe potecă.

Vezi și:  Miercurea Mare, ziua în care Iuda l-a vândut pe Iisus. Este ultima zi din Săptămâna Patimilor când mai poţi face asta

Atacul direct al ursului este unul neobișnuit. Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a povestit firul tragediei. Conform acestuia, inițial, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă. Mai apoi acesta a tras-o în vegetația de lângă potecă, iar undeva în această vegetație a scăpat-o într-o prăpastie. Tânără a căzut, iar animalul sălbatic și-a continuat atacul coborând în prăpastie după ea.

Toate acestea s-au întâmplat sub privirile îngrozite ale iubitului tinerei, care a sunat la 112. Imediat după ce alarma a fost dată s-a declanșat operațiunea de salvarea a tinerei, însă a fost prea târziu pentru aceasta. În urma celor întâmplate, autoritățile au decis împușcarea ursului.

„Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme. Probabil specialiștii în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de ce au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală și poate să acționeze neprevăzut. Poate din cauza căldurii.

Vezi și:  Cojile De Ouă – Comori Ascunse Pentru Gospodărie

Nu cred că el a fost surprins în potecă  de victimă și luat pe neașteptate, pentru că ei au niște simțuri foarte bune și cu siguranță simțeau persoana de la distanță. Deci nu avem foarte multe informații, dar probabil cineva va studia ce s-a întâmplat sau care e comportamentul animalelor în această perioadă și va identifica ce s-a întâmplat.

Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță”, a declarat șeful Salvamont România, la Antena 3.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *