Cutremur puternic în România! Câte grade a avut și unde s-a resimțit

Un cutremur destul de puternic s-a produs, miercuri, în România. Cutremurul a avut 3,6 de grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 15 km, în zona seismică Vrancea.
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), a dezvăluit care sunt zonele din București cele mai vulnerabile în fața unui cutremur.


Totul depinde de zona unde sunt produse cutremurele și de intensitatea lor, a punctat seismologul Gheorghe Mărmureanu.
Sunt multe clădiri din București care reprezintă un real pericol pentru populație în cazul unui cutremur fiindcă au fost construite prost. „Vechile clădiri din Capitală sunt în zona de risc major pentru un cutremur de intensitate mare”, a adăugat el.
Un Plan de analiză al Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă arată că un cutremur puternic ar crea un dezastru de proporţii în Capitală.
În scenariul de cutremur pe timp de noapte, peste 450.000 locuitori se pot afla în clădiri care pot depăşi gradul 3 de avariere, care sunt imobile ridicate înainte de anul 1977.
Ultimul mare cutremur ar urma să aibă loc peste 100 de ani, spune directorul onorific al INFP.
În acest an, cel mai mare cutremur a avut loc pe 16 ianurie 2022, având magnitudinea de 4,4 grade. Anul trecut cel mai mare a fost înregistrat pe 26 mai și a avut 4,7 grade pe scara Richter.

Vezi și:  Ce semn divin au primit Gabriela Cristea și soțul ei de la Dumnezeu când au construit casa. Cei doi au știut că vor avea copii, în ciuda problemelor medicale: ”În camera aia…”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *