„Centaurus”, noua subvariantă Co.v.id, se răspândește în mai multe țări

Varianta Omicron BA.2.75 a fost detectată în SUA, Australia, Marea Britanie, Germania, Canada și India.
Virusologii se arată îngrijorați de faptul că numărul de cazuri de Covid-19 este în creștere.
Varianta Omicron BA.2.75, denumită „Centaurus”, a ost deja detectată în mai multe țări, iar primele cazuri au fost detectate în India.


„Nu sunt atât mutaţiile exacte, ci mai mult numărul/combinaţia”, a spus dr. Tom Peacock, virolog la Imperial College London, care a fost primul care a identificat Omicron ca o potenţială îngrijorare în noiembrie 2021.
„Este greu de prezis efectul atâtor mutaţii care apar împreună.”, mai adaugă acesta.
Au fost înregistrate peste 4.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore
OMS a trecut de la raportarea săptămânală la cea pe 24 de ore, după ce numărul de cazuri de infectări a crescut semnificativ și în România.
Astfel, un anunț din partea autorităților arată că s-au înregistrat peste 4.000 de noi cazuri de infectări raportate în ultimele 24 de ore.
„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.044 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 792 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a transmis ministerul.

Vezi și:  Înmormântare Impresionantă Pentru Mioara Roman. Patru Preoți, Flori Albe Și Limuzină De Lux. Oana Roman Vrea Ca Mama Ei Să Fie Și Machiată


931 de cazuri au fost confirmate în Capitală, urmat de Cluj, cu 280 de cazuri, Brașov- 235, Constanța- 222, Timiș- 189, Iași- 132, Prahova- 124, Ilfov- 119, Mureș- 106.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *