Cei șapte copii spulberați de șoferul băut, în Petroșani, jucau la echipa de fotbal Jiul Petroșani. Aceștia se întorceau de la o petrecere când s-a petrecut tragedia

Seara trecută, o mașină a lovit șapte copii pe o trecere de pietoni din Petroșani. Șoferul autoturismului nu avea permis de conducere și, mai mult, consumase alcool înainte să urce la volan. Imediat după nenorocire, tânărul de 19 ani a fugit de la locul accidentului.

Cei șapte copii au fost spulberați de un autoturism, seara trecută, în timp ce se aflau pe o trecere de pietoni din Petroșani. Unul dintre ei a murit.

Copiii se întorceau de la o petrecere de sfârșit de an atunci când s-a întâmplat tragedia, și toți au ajuns în stare gravă la spital. Ulterior, unul dintre juniorii de la Jiul a încetat din viață. Toți cei 7 băieți jucau fotbal la echipa din localitate, Jiul Petroșani.

Trei dintre aceștia au fost duși la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara, iar ceilalți trei la Spitalul de Urgență Petroșani, acolo unde una dintre victime, cu vârsta de 11 ani, s-a stins din viață astăzi dimineață.

Ceilalți doi copii sunt și ei în stare gravă.

Șoferul este acum cercetat pentru ucidere din culpă

Acum, șoferul nu este cercetat doar pentru vătămare corporală, conducerea sub influența alcoolului, și pentru neposedarea permisului de conducere, ci și pentru ucidere din culpă.

Medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara a declarat că cei doi copii internaţi la această unitate medicală au 13 şi 14 ani şi au fracturi la picioare şi leziuni la nivelul capului.

Vezi și:  Ce s-a ales de Sebastiana, stareța care a născut gemene

„Ca urmare a acestei tragedii au sosit la noi doi copii, de 13 şi 14 ani, amândoi cu leziuni la nivelul membrelor inferioare, unul dintre ei cu fractură de tibie şi celălalt cu fractură de tibie şi o fractură deasupra celuilalt genunchi.

Amândoi au leziune de craniu, adică capul spart. Sunt în afară de orice pericol vital în acest moment, trecuţi în terapie intensivă, pentru a se asista ortopedico-chirurgical leziunile provocate. La unul dintre ei fractura este deschisă, deci va trebui recuperare”, a declarat Mihai Gafencu.

„De două luni ne străduiam să facem această serbare de sfârșit de an”
Potrivit poliţiştilor, în acest caz se va extinde încadrarea juridică, în cazul şoferului vinovat şi va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

De asemenea, și primarul a transmis un mesaj pe Facebook în urma tragediei.

„Tragedia care s-a produs miercuri seara în municipiul Petroșani este fără precedent și a îndoliat întreaga comunitate. Transmit cele mai sincere condoleanțe familiei greu încercare și multă putere în aceste momente de cumplită suferință. Totodată, sunt alături de copiii accidentați și de familiile acestora și îmi exprim întreaga compasiune!”, a transmis Tiberiu Iacob Ridzi, primarul orașului.

Vezi și:  Eu Mă Uit La Pozele Cu Bianca Drăgușanu, E Porțelan Toată

”Ne pare nespus de rău pentru această nenorocire, altcumva nu am cum să o numesc. Eu și colegii mei, de două luni ne străduim să facem această serbare de sfârșit de an cu acești copilași minunați pe care-i avem la școală. Am făcut serbarea de sfârșit de an la Teatrul de Stat și după aceea ne-am hotărât să facem un mini-party cu ei. S-au distrat extraordinar. Părinții ne-au felicitat și după ce au plecat am auzit tragedia care s-a întâmplat. Ne pare rău de familie, de acest copilaș, de ce a putut să i se întâmple. Nu știu cum să îl numesc. Îmi pare rău”, au fost cuvintele antrenorului Damian Militaru, potrivit Gddhd.ro.

O minge de fotbal a fost și ea pusă pe marginea drumului unde băiatul de 11 ani a fost lovit în plin pe trecerea de pietoni.

De asemenea, Jiul Petroșani a postat un mesaj cu privire la cumplita întâmplare.

„Cu greu ne găsim cuvintele după tragedia petrecută aseară în apropierea stadionului ”Petre Libardi”, unde în jurul orei 22 00 un autoturism a acroșat pe trecerea de pietoni 6 copii care veneau de la serbarea de sfârșit de an, organizată de către JIUL PETROȘANI & ȘCOALA DE FOTBAL ”DAMIAN MILITARU”.

Vezi și:  Irina Columbeanu câștigă deja mii de euro la doar 15 ani. Din ce face tânăra bani

Din cei şapte micuţi fotbalişti care jucau sub culorile alb-negre ale clubului nostru, din păcate, unul dintre ei a decedat astăzi la Spitalul Municipal Petroşani, iar alţi trei sunt în stare gravă la Timişoara.

Avem un dispreţ uriaş pentru şoferul în vârstă de 19 ani care a produs tragedia, el nefiind posesorul unui carnet de conducere, dar şi aflat sub influenţa alcoolului, acesta a fugit de la locul accidentului și a fost prins la câțiva kilometrii de unde s-a întamplat nenorocirea. Sperăm din inimă ca acest individ să fie cât mai aspru pedepsit de autorităţile din Petroşani.

Facem un apel către toţi urmăritorii paginii şi nu numai: Nu doar în perioada sărbătorilor, ci în fiecare zi, păstraţi-vă mintea treazã şi apelaţi la coerenţã, pentru că poate salva vieţi!

Odihneşte-te în pace, Cosmin Popan! Condoleanţe familiei!

În acelaşi timp vrem să le transmitem un gând bun celorlalte familii încercate greu în acest moment, şi multă sănătate juniorilor pe care îi așteptăm să se facă bine și să revină cât mai curând pe gazpon.

SUNTEM ALĂTURI DE VOI!”, se arată în postarea celor de la Jiul Petroșani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *