Ce vitamine TREBUIE să iei dacă te simți mereu obosit

Oboseala este o problemă comună, întâlnită mai ales la persoanele de vârstă mijlocie, care se suprasolicită, au probleme cu somnul sau au un stil de viață dezordonat.
Din fericire, există o mulțime de modalități la îndemână prin care îi poți reda organismului energia de care are nevoie. Poți recurge la sport, poți dormi mai mult, îți poți schimba alimentația sau te poți ajuta de o serie de vitamine care luptă cu oboseala.


Vitamine care te ajută să scapi de oboseală
Vitamina B12 pentru stimularea sistemului nervos
Vitamina B12 este în topul celor mai eficiente metode de tratare a oboselii. Cu un efect rapid și acțiune predominant concentrată asupra funcțiilor creierului și sistemului nervos, vitamina B12 anihilează starea de nervozitate și lipsa de concentrare.
Vitamina C, un puternic antioxidant
Vitamina C este un alt supliment care te ajută atunci când te simți obosit. Antioxidant puternic, vitamina C ajută organismul să facă față stresului, fiind implicată în producția de hormoni antistres, responsabili cu combaterea stărilor de epuizare. Alte beneficii oferite de vitamina C sunt reducerea durerii musculare după efortul intens și refacerea mai rapidă a rănilor.
Magneziul, un pion principal în lupta contra oboselii
Magneziul este un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului, care susține tensiunea arterială normală și sănătatea sistemului cardiovascular. Excesul de cortizol, apărut ca urmare a vieții suprasolicitate, supuse epuizării, poate declanșa deficitul de magneziu în țesuturi și poate predispune la oboseală cronică.
Vitamina B9
Vitamina B9, cunsocuta și sub denumirea de acid folic, este un compus sintetic cu rol important în menținerea sănătății. Organismul uman are nevoie de acid folic pentru a susține activitatea cerebrală și a lupta contra stării de oboseală, iar deficitul de acid folic poate fi însoțit de stări de irascibilitate, slăbiciune, depresie, confuzie, lipsă de concentrare și epuizare.

Vezi și:  Studentul ăsta s-a dus la gara și și-a luat de la tren pachetul trimis de părinți. Credea că e plin cu mâncare și bunătăți, dar a avut un șoc


Vitamina B6
Vitamina B6 accelerează metabolismul și susține sănătatea sistemului nervos și circulator. Având capacitatea de a anihila hormonii de stres, vitamina B6 îmbunătățește, implicit, starea de spirit, crește nivelul de energie și reduce senzația de oboseală cauzată de un stil de viață suprasolicitat.
Vitamina D
Vitamina D ajută la metabolizarea și absorbția calciului, susține sănătatea oaselor și crește nivelul de energie. O persoană care suferă de deficit de vitamina D, pe lângă faptul că luptă cu dureri musculare și fracturi osoase frecvente, se confruntă cu stări de insomnie, epuizare, modificări ale dispoziției și stări de oboseală cronică.
Vitamina E
Vitamina E este un antioxidant puternic, esențial organismului, care acționează ca un agent de curățare a radicalilor liberi și susține sistemul imunitar puternic.
Mai mult decât atât, aceasta are capacitatea de a dilata vasele de sânge și de a îmbunătăți circulația sangvină, ceea ce determină o creștere a nivelului de energie și o scădere a numărului hormonilor de stres, responsabili pentru stările de oboseală și lipsa de concentrare.

Vezi și:  Dr. Virginia Faur ne da o reteta naturista. Cum se prepara antibioticul saracului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *