Ce se întâmplă dacă se pune bicarbonat de sodiu peste saltea. Ce reprezintă acest truc?

Gospodinele folosesc bicarbonatul de sodiu atât în bucătărie, cât și ca produs de curățare. Salteaua din dormitor, de exemplu, poate fi curățată folosind acest ingredient minune. Iată cum și în cât timp vei vedea rezultatele:
Pentru ca salteaua ta să își poată recăpăta culoarea inițială vei avea nevoie de această pudră albă. Pe lângă pete, bicarbonatul de sodiu te va ajuta să elimini mirosurile neplăcute din ea și, în același timp, să te bucuri de un somn liniștit și profund.


De ce să folosești bicarbonat de sodiu pentru a curăța salteaua
Bicarbonatul de sodiu elimină, pe lângă pete și mirosuri neplăcute, și acarienii, bacterii care pot provoca astm, conjunctivită, dermatită și rinită alergică. Folosind această pudră albă, salteaua va arăta ca nouă!
Trucul cu bicarbonatul de sodiu pentru petele de pe saltea presupune câțiva pași extrem de simpli. Tot ce trebuie să faci este să pui această pudră albă direct pe pată și să freci zona cu o cârpă umedă și moale.
Ingredientul te scapă instant de petele de cafea, vin, ceai sau chiar urina animalelor de companie. Chiar dacă salteaua nu este pătată, poți să o reîmprospătezi pur și simplu punând bicarbonat de sodiu pe toată suprafața sa.
De asemenea, poți adăuga și câteva picături de ulei esențial, precum cel de levănțică sau portocală, după preferințe.
Stratul de bicarbonat de sodiu trebuie lăsat să acționeze aproximativ 10- 15 minute, iar mai apoi să freci din nou toată suprafața. Mai așteaptă câteva minute, iar după elimină totul folosind un aspirator.
Recomandat este să lași pudra să acționeze peste noapte, dar doar dacă ai unde să dormi în altă parte.
La ce mai poți folosi bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu reprezintă cea mai bună soluție pentru a elimina acarienii din pernă și saltea.Lenjeria de pat și salteaua se curăță frecvent, cel puțin o dată pe săptămână. Fața de pernă și cearceafurile trebuie spălate în apă fierbinte pentru a elimina pe cât posibil toate bacteriile existente.
Pentru saltea vei avea nevoie de un recipient de dimensiuni medii în care să amesteci ulei de eucalipt cu bicarbonat de sodiu.

Vezi și:  Povestea neştiută al lui Cătălin Moroşanu. Îi datorează totul soţiei: „M-a susţinut de când stăteam la cămin şi împărţeam o pungă de pufuleţi”


Substanța se pulverizează pe saltea și se curăță cu o perie moale.
Lasă să acționeze minim două ore și îndepărtează, cu atenție, cu aspiratorul.
Odorizant pentru frigider cu lămâie și bicarbonat de sodiu. Poți folosi coaja de la o lămâie sau de la o portocală, după preferințe. Folosește o răzătoare pentru a obține ingredientul de bază.
Coaja se amestecă împreună cu o cană de bicarbonat de sodiu până când se integrează, iar mai apoi se toarnă toată
compoziția într-un recipient deschis și semiacoperit cu plastic autoadeziv sau folie, în care se fac doar câteva găuri. Poți adăuga și câteva cuișoare, dacă își dorești o aromă mai puternică.

Vezi și:  Cum se descurcă la cele două facultăți Eliza, fiica româncei devenite mamă la aproape 67 de ani. Ce a fost nevoită să facă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *