Cât e darul la nuntă în 2022. Câți bani trebuie să pui în plic dacă ești naș, socru, rudă sau simplu invitat

Suntem în plin sezon al nunților, iar anul acesta evenimentele de acest gen s-au înmulțit, mai ales deoarece foarte multe cupluri și-au amânat fericitul eveniment din cauza pandemiei. Dacă esti invitat la o nuntă și nu știi cât mai este darul, în continuare îți vom spune câți bani ar trebui să scoți din buzunar dacă ești naș, socru, rudă sau simplu invitat.
Nunta este unul dintre cele mai fericite și emoționante momente din viaţa unui cuplu. Foarte multe cupluri au ales să-și unească destinele anul acesta, după ce în ultimii doi ani și-au amânat nunta din cauza pandemiei, principalele motive fiind legate de îmbolnăvirile apărute în urma virusului sau restricţiile de care erau nevoiţi să ţină cont atunci când organizau evenimentul.

Câți bani trebuie să dai la nuntă în 2022

Dacă nu ești prea obișnuit cu nunțile și nu știi ce sumă să oferi în dar, iată câteva sfaturi care îți pot fi de folos în această situație. În primul rând, trebuie să ai în vedere câteva lucruri de luat în calcul cum ar fi bugetul, relația pe care o ai cu fericitul cuplul și dacă vii singur sau însoțit la nuntă.
Majoriatatea culpurilor încep să organizeze marele eveniment şi cu un an înainte, perioadă în care îşi cumpără rochia de mireasă şi costumul de mire, aleg meniurile, decorul şi se ocupă şi de alte detalii importante pentru un astfel de eveniment.
În ceea ce privește bugetul unei nunți, în România, variază între 6.000 și 10.000 de euro, excluzând locația și meniul de nuntă. Cifrele arată că, de multe ori, mirii ajung să cheltuiască cu până 30% mai mult decât și-au propus inițial.
În privința darului de nuntă, suma corectă pe care trebuie să o dai este calculată după o formulă foarte simplă: prețul meniului x 2. Astfel, dacă acesta a costat 250 de lei, ar trebui să oferi ca dar minimum 500 de lei.

Acesată sumă poate să crească în funcție de legătura pe care o ai cu cei doi îndrăgostiți. Astfel, părinţii, naşii, fraţii şi prietenii foarte apropiaţi vor lăsa în plic o sumă de bani mult mai mare decât un invitat obişnuit.

De obicei, naşii le oferă finilor un dar de nuntă de minimum 1500 de lei de persoană. Părinţii oferă câteodată mai mult, dar asta în funcţie de situaţia lor financiară.
Şi rudele apropiate dau ceva mai mulţi bani decât un invitat obişnuit, undeva la 600-700 de lei de persoană. În cazul în care vei merge cu partener/parteneră, suma se va dubla.
De asemenea, se ţine cont şi de locaţie, dar şi de muzică. De aseamenea, trebuie să luaţi în considerare şi propriile venituri.
Vezi și:  Ardei umpluti in stil grecesc- In loc de carne, punem branza feta. Este mult mai gustos asa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *