Cărțile de identitate electronice vor avea cip cu antenă încorporată. Cum pot fi făcute plăți contactless

Cărțile de identitate electronice din România vor avea cipuri cu antenă de inducție EM încorporată,

cu care se va face plăți contactless. Românii vor avea toți astfel de buletine din 2031.

Compania Națională Imprimeria Română (CNIN) a anunțat că noile cărți de identitate electronice vor fi dotate cu aceste cipuri speciale, menite să facă mai ușoară viața tuturor românilor.
Noile cărți de identitate, dotate cu cipuri
În consecință, potrivit Antena 3, Compania Națională Imprimeria Națională a lansat contractul de achiziție pentru aceste cipuri, precum și de material policarbonat cu antenă iserată. Materialele sunt necesare pentru a fabrica noile cărți de identitate electronice ale românilor, astfel că nivelul de securitate pentru cărțile de identitate va fi maxim.

Vezi și:  TURIȘTILOR NU LE-A VENIT SĂ CREADĂ. CE A APĂRUT PE PLAJA DIN EFORIE NORD

“Cipul este de tip dual interface, care va fi introdus într-un card ce va putea fi utilizat în tranzacții atât în mod contact cât și contractless. Cipul va fi livrat cu o antenă proprie din cupru, care îl va alimenta prin inducție electromagnetică cu antena mare din ansamblul de policarbonat”, este menționat în caietul de sarcini, potrivit economedia.ro
Contractul va avea o valoare maximală de 189 de milioane de lei și va fi împărțit în cinci subsecvențe în perioada 2022 – 2026. Autoritățile intenționează să achiziționeze nu mai puțin de 9 milioane de cipuri și 375.000 de plastice cu antenă, conform sursei citate.

Vezi și:  Misterul a fost elucidat! De ce Andra Măruță nu se dezbracă niciodată la mare și face plajă doar îmbrăcată

Garanția oferită pentru acest tip de card va fi de minimum doi ani, astfel că ofertele se deschid în 16 august, iar departajarea se va face în funcție de preț și de termenul de livrare promis.
Cărțile de identitate electronice românești ar trebui să fie conforme cu Regulamentul Parlamentului European din 2019, precum și cu regulamentul Consiliului European din același an, fiind vorba de o standardizare la nivel european.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *