Calendar ortodox 6 iulie 2022. Ce este complet interzis de ziua unui mare sfânt

La data de 6 iulie 2022 are loc un eveniment religios important. Mai exact, este sărbătorit un sfânt important, care a avut un rol mare în religia noastră. Vezi ce tradiții trebuie să respecți, mai ales acum, fiind săptămâna Panteliilor, o perioadă extrem de interesantă și importantă, mai ales pentru țărani.

Sfântul Sisoe, 6 iulie

La data de 6 iulie este sărbătorit Sfântul Sisoe, despre care se spune că fusese înzestrat cu o iubire mare pentru Dumnezeu, dar și cu darul de a vindeca oamenii și chiar de a-i învia pe aceștia din morți. Mulți se roagă chiar și acum la el pentru a primi ajutor.

Acesta a trăit 72 de ani în pustiu, unde se ruga și ținea post negru zile întregi. Un om a mers la el să ceară binecuvântare, dar pe drum i-a murit fiul, pentru că nu a rezistat să meargă atât de mult.
 Odată ajungi în chilia Sfântului Sisoe cel Mare, tatăl a căzut la pământ pentru a fi binecuvântat și și-a lăsat copilul la picioarele Sfântului. Sisoe nu știa că cel mic era mort, dar i-a spus să se ridice și să meargă afară după tatăl său. Imediat, copilul s-a ridicat și a ieșit, urmându-și tatăl. A fost vindecat atunci de orice boală și a avut o viață normală.

Sfântul Sisoe cel Mare i-a spus tatălui copilului să nu dea vestea mai departe, despre cele petrecute, până la moartea sa.

Acest lucru a avut loc în anul 429 și de atunci a fost ridicat la rangul de Sfânt și a ajutat mulți oameni.
Tradiții în a doua săptămână din iulie
Luna lui „Cuptor” are patru săptămâni speciale, care poartă și ele fiecare câte o denumire, și anume: „Săptămâna secerişului”, „Săptămâna Panteliilor”, „Săptămâna lui Santilie” și „Săptămâna Verii”. Ne aflăm acum în adoua săptămână a lunii iulie, cunoscută ca „Săptămâna Panteliilor”, surorile aprige ale Sfântului Ilie, zeițe ale soarelui ce pot trimite arșita și pot provoca incendii.
Tradiția spune că nu se muncește în această perioadă, fiind una destinată odihnei. Femeile nu au voie să muncească, pentru a se feri de boli. Este o perioadă în care gătitul la cuptor şi, mai ales, coptul pâinii, e strict interzis. Au voie, însă, să dea hrană vitelor şi animalelor din curte, să ude grădinile, să adune seminţele de la legumele coapte, să aducă grâul de la câmp, cu mare grijă, pentru a nu risipi boabele. E vremea pentru săpatul viei, seceratul grâului, cositul trifoiului, strânsul fânului, aratul miriştei şi semănat.
Vezi și:  Primul lanţ de magazine care nu mai acceptă numerar. Nici pâine nu mai poţi lua cu bani cash!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *