Calendar Ortodox 17 martie 2023: Ce sărbătoare este vineri? Rugăciunea care aduce vindecare celor bolnavi și ocrotire celor necăjiți

Calendar ortodox 17 martie 2023. Sfântul Cuvios Alexie, „Omul lui Dumnezeu”, este sărbătorit vineri, 17 martie 2023 în calendarul creștin.

Calendar ortodox 17 martie 2023, data la care Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Cuvios Alexie, cel care și-a trăit viața în smerenie, rugăciune și post. Dragostea nemărginită de Dumnezeu și de oameni și i-au adus Sf Alexie apelativul de „Omul lui Dumnezeu”.

Rugăciunea care aduce vindecare celor bolnavi și ocrotire celor necăjiți se rostește vineri, 17 martie 2023

Calendar ortodox 17 martie 2023. Sărbătoarea zilei de azi

Calendar ortodox 17 martie 2023. Sfântul Cuvios Alexie, numit și „omul lui Dumnezeu” este sărbătorit în calendarul ortodox în fiecare an la data de 17 martie.

Sfântul Alexie (†411) a trăit pe vremea împăratului Honoriu (395-423), iar părinţii săi se numeau Eufimian şi Aglaida.

Tatăl său, Eufimian era mare dregător, cu multă avere, mii de slugi şi multe palate, iar mama sa, Aglaida era credincioasă şi cu frica lui Dumnezeu. Cu cât înainta în vârs­tă, cu atât creştea şi în sufletul lui Alexie dorinţa nemuririi şi a vieţii veşnice. De multe ori se simţea răpit în altă lume, numai la gândul veşnicei fericiri. Drept aceea, se înfrâna, purtând în taină pe trupul său o haină aspră de păr.

Vezi și:  Prăjitură leneșă cu mere – Rețetă pentru gospodinele grăbite, gata în 2 timpi și 3 mișcări

Pentru a nu-şi supăra familia, a primit să se căsătorească, dar chiar în noaptea nunţii a fugit, în taină, îmbrăcat în haine sărăcăcioase, luând din ale sale, aur şi pietre scumpe din destul. Deci, a fugit sfântul la Edesa unde a vieţuit în nevoinţe 17 ani. Fiind iubit de Dumnezeu, s-a făcut descoperire despre el şi un glas îl numea pe Alexie „Omul lui Dumnezeu”.

După aceasta, sfântul s-a hotărât să trăiască lângă casa părinţilor săi, ca un necunoscut. Şi aici a vieţuit în aspre nevoinţe, batjocorit şi umilit de slugile tatălui său, vreme de 17 ani.

Cu voia lui Dumnezeu i s-a descoperit sfântului mai dinainte ziua morţii sale şi atunci el şi-a scris toată viaţa, păstrând scrisoarea la sânul lui. Chiar în ziua sfârşitului său a trecut pe acolo împăratul Honoriu, care a citit acea scrisoare. Şi toţi s-au minunat aflând viaţa înaltă a „Omului lui Dumnezeu”, scrie ziarullumina.ro

Vezi și:  Rugăciune către Sfântul Ioan Rusul, Sfânt și doctor fără-de-arginți, care se citește la vreme de boală. Tămăduiește suferințele

Calendar ortodox 17 martie 2023. Rugăciunea Sf Alexie

Rugăciune către Sfântul Cuvios Alexie, omul lui Dumnezeu, sărbătorit vineri, 17 martie 2023

„O, mare bineplăcute al lui Hristos, sfinte omu­le al lui Dumnezeu Alexie, care cu sufletul stai în cer înaintea Tronului Domnului, iar pe pământ săvârşeşti minuni felurite cu harul cel dat ţie de Sus! Caută cu milostivire spre cei ce stau înaintea sfintei tale icoane şi se roagă cu umilinţă, cerând de la tine ajutor şi acoperire. Tinde spre Dom­nul Dumnezeu, rugându-te, cinstitele tale mâini şi cere pentru noi de la Dânsul lăsarea greşelilor noastre celor de voie şi celor fără de voie, pen­tru cei bolnavi vindecare, pentru cei năpăstuiţi ocrotire, pentru cei necăjiţi mângâiere, pentru cei aflaţi în restrişti grabnic ajutor, iar pentru toţi cei ce te cinstesc sfârşit paşnic şi creştinesc al vie­ţii şi răspuns bun la Înfricoşătoarea Judecată a lui Hristos.

Vezi și:  Cine este și cu ce se ocupă în prezent primul iubit al Simonei Halep! A fost marea dragoste a sportivei

Aşa, bineplăcutule al lui Dumnezeu, nu fă de ruşine nădejdea noastră, pe care după Dumnezeu şi după Născătoarea de Dumnezeu la tine o punem, ci fii nouă ajutător şi acoperitor spre mântuire, ca primind, cu rugăciunile tale, har şi milostivire de la Domnul, să preaslăvim iubirea de oameni a Tatălui şi a Fiului şi a Sfân­tului Duh, Unuia Dumnezeu în Treime slăvit şi închinat, precum şi sfânta ta mijlocire, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.„

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *