Calendar creștin-ortodox 1 AUGUST 2022: Luna începe cu sărbătoare mare în calendar.

Calendar creștin-ortodox 1 AUGUST 2022. Sărbătoare mare în calendar, la început de lună. . Ce trebuie să faci în prima zi a Postului Adormirii Maicii Domnului pentru a te feri de suferințe și boli
Calendar creștin-ortodox 1 august 2022. Potrivit calendarului creștin, data de 1 august marchează începutul Postului Adormirii Maicii Domnului.


Postul Adormirii Maicii Domnului este unul dintre cele mai importante posturi de peste an care îi pregătește pe credincioși pentru cele două sărbători ale lunii august și anume Shimbarea la față și Adormirea Maicii Domnului.
Ce trebuie să faci în prima zi a Postului Adormirii Maicii Domnului pentru a te feri de suferințe și boli.
Calendar creștin-ortodox 1 august 2022. Postul Adormirii Maicii Domnului
Calendar creștin-ortodox 1 august 2022. Potrivit calendarului creștin, luna august marchează începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, post cu data fixă care pica în fiecare an pe data de 1 august.
Postul Adormirii Maicii Domnului 2022 începe luni Postul Sf Marii 2022 sau postul Adormirii Maicii Domnului, este unul dintre cele mai importante posturi de peste an care îi pregătește pe credincioși pentru cele două sărbători mari ale lunii august și anume Schimbarea la față( 6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august)
Data când începe postul Sf Marii 2022 cât și durata postului Sfintei Marii 2022 au fost uniformizate în toată Ortodoxia abia în secolul XII, la Sinodul Local din Constantinopol, ținut la 1166, sub patriarhul ecumenic Luca Crysoverghi, care a hotărât ca postul să înceapă la 1 august și să dureze 14 sau 15 zile, până la Sărbătoarea Adormirii (15 august).
Aceste zile de post ne amintesc tuturor de virtuţile și darurile Maicii Domnului, dar şi de postul pe care însăși Născătoarea de Dumnezeu l-a ţinut înainte de mutarea ei din această viaţă. Despre acest aspect citim în sinaxarul de la slujba Utreniei din ziua praznicului, citat de doxologia.ro,
unde se spune că, înainte de a trece la cele veşnice, Maica Domnului a petrecut câteva zile în rugăciune și post:
„ S-a suit degrabă în Muntele Măslinilor ca să se roage, căci avea obicei de se suia adesea acolo ca să se roage.
Şi s-a întâmplat atunci un lucru minunat. Când s-a suit acolo Născătoarea de Dumnezeu, atunci de la sine s-au plecat pomii ce erau pe munte, şi au dat cinstea şi închinăciunea ce se cădea către Stăpână, ca şi cum ar fi fost nişte slugi însufleţite”.
Scoaterea Sfintei Cruci. Calendar creștin-ortodox 1 AUGUST 2022
Calendar creștin-ortodox 1 august 2022. Potrivit calendarului creștin, prăznuirea scoaterii cinstitei Cruci a Domnului se face pe 1 august.

Vezi și:  Veronica Stegaru, momente dificile! A ajuns din nou la poligraf. Viorel nu este tatăl celui de-al doilea copil?


Aceasta sărbătoare s-a așezat în această zi în anii binecredinciosului împărat grec Manuil și a marelui domn al Rusiei, Andrei Gheorghievici, de către preasfințitul Luca, patriarhul Constantinopolului, de mitropolitul Constantin al Kievului și de Nestor, episcopul Rostoyului.
Și s-a așezat această prăznuire pentru o pricină ca aceasta: împăratul Manuil și marele domn al Rusiei petrecând în pace și iubire de frați, s-a întâmplat într-o zi de au ieșit la război: cel din Constantinopol împotriva turcilor, iar acesta din Rostov împotriva bulgarilor, ca atunci marele domn Andrei petrecea în Rostov.
Bulgarii erau un popor necredincios, care se chemau așa după râul Volga, fiindcă petreceau în josul acestui râu. Și le-a dăruit Domnul Dumnezeu la amândoi biruința împotriva potrivnicilor. Mai multe detalii despre Scoaterea Sfintei Cruci pe creștinortodox.ro.

Vezi și:  Ionuț Dolănescu, Vești De Ultimă Oră Despre Maria Ciobanu: “Măicuța Noastră Dragă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *