Vouchere de vacanţă 2021. PSD: „Guvernul a decis să elimine voucherele de care se bucurau bugetarii”

Vouchere de vacanţă 2021. „Guvernul României a decis să elimine voucherele de vacanță de care se bucurau bugetarii. Ele veneau atât în ajutorul angajaților de la stat, cât și în sprijinul hotelierilor. PSD crede că industria HoReCa nu mai are nicio șansă de revenire în acest fel. Toate statele europene au adoptat măsuri rapide de sprijin și proceduri simplificate pentru ca ajutorul să fie în timp real. În România, singurul lucru pe care actualii guvernanți au fost în stare să-l facă a fost bâlciul închiderii-redeschiderii repetate. Iar, pentru a fi siguri că cei din industria HoReCa nu mai au nicio șansă de revenire, au eliminat și voucherele de vacanță!”, au scris reprezentanții PSD, pe pagina lor de Facebook.

Valoarea unui voucher de vacanță este de 1450 de lei.Alte ArticoleImportanța evenimentelor sportive pentru mass-mediaBiletul zilei pariuri1x2.ro: Fotbalul ne livrează profitul | …Simona Halep s-a răzgândit. Va juca luna viitoare la Cluj, …

Vouchere de vacanţă 2021. Senatul a adoptat, ca prim for sesizat, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 8/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

OUG are în vedere reducerea unor cheltuieli structurale referitoare la eliminarea sporului de 30% la salariul de bază pentru personalul din prefecturi implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei, excepţii fiind prectul şi subprefectul.

Conform OUG 8/2021 nu sunt acordate vouchere de vacanţă pentru acest an, deoarece valabilitatea celor emise în 2019 şi 2020 a fost prelungită. De asemenea, în anul 2021 valoarea punctului de pensie se va menţine la nivelul de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 135/2020, iar începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se va majora cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, cuantumul efectiv al majorării şi data de acordare urmând a se stabili prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Se taie sporurile de Covid 19, şi voucherele de vacanţă, se amână majorarea pensiilor. S-a votat în Parlament

OUG propune şi modificarea art. 205 alin. (2) din 84 din Legea educaţiei naţionale 1/2011, în sensul stabilirii dreptului studenţilor înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, să beneficieze, pe parcursul anului canedaristic, de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum şi pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval. Senatul e prim for sesizat pe proiectul de lege, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Guvernul a publicat „ORDONANȚA AUSTERITĂȚII”. Documentul amână creșterea pensiei, taie voucherele de vacanță, elimină sporul COVID și dă studenților 50% gratuitate la transport!

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*