Vlad Voiculescu, primele declarații după tragedia de la Victor Babeș: „Voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe!”

Vlad Voiculescu, primele declarații: „Voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe!”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a făcut primele declarații după tragedia petrecută în această seară la Victor Babeș.Alte ArticoleInformaţia care schimbă tot în cazul tragediei de la Victor …Alertă la Spitalul Victor Babeș din Capitală! Trei pacienți …Preţul vaccinului Pfizer a explodat în câteva zile. Locul …

„Condoleanțe familiilor îndurerate! Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului.

Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați.  O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici.

Condoleanțe pentru familiile îndurerate!”, a transmis Vlad Voiculescu, luni seară, pe Facebook, înainte de declarațiile premierului Florin Cîțu.

Citește și Florin Cîţu vorbeşte după tragedia de la „Victor Babeş”: A fost un accident. Toţi vinovaţii trebuie să plătească!

Trei pacienţi au murit, în această seară, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, luni, că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 după trei pacienţi infectaţi cu COVID au murit din cauza unei defecţiuni la aparatul de oxigen la unitatea mobilă de ATI a Spitalului „Victor Babeş” din Capitală.”

Nicuşor Dan a precizat că cei trei pacienţi au decedat în „condiţii neclare” şi a transmis condoleanţe rudelor acestora. De asemenea, primarul general a precizat că a sesizat Parchetul pentru a face verificări în acest caz.

„În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi.

Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Explicaţiile Ministerului Sănătăţii despre tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

 

 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*